02-05-2006

 

 

 

 

 

 

 

Sindikat Istre i Kvarnera - bez fažola i folklora

 

PULA – Političari i bogataši, bjelosvjetski hohštapleri i truli kapitalisti bili su glavna meta jučerašnjeg prosvjednog prvomajskog skupa, što ga je na punoj pulskoj Portarati, pod službenim nazivom »Protiv bijede i siromaštva, za socijalnu pravdu« i pod neslužbenim geslom bez graha, bez fažola, bez folklora, organizirao Sindikat Istre i Kvarnera. Osim Puljana, na prosvjed su, zahvaljujući besplatnome prijevozu, potegnuli žitelji Rijeke, Pazina, Labina, Umaga i Poreča. S karanfilom boje krvi u zapučku te sindikalnim kartonskim šiltericama na glavama, prosvjednici su žestoko pljeskali najžešćem govorniku, predsjedniku SIK-a Brunu Buliću.
    – U posljednjih 15 godina profitirali su političari i bogati, svi drugi su gubitnici! Strategija razvoja gospodarstva Istre ide u pogrešnom smjeru, nije dobro da radnici u turizmu rade tri do šest mjeseci, nije dobro što domicilno stanovništvo postaje sluga u vlastitoj zemlji, kazao je Bulić.
    Dodao je da turizam u Istri vode neznalice, jer ne znaju produžiti ni sezonu, ni pred ni posezonu! »Zašto bi se mučili ako samo sezonskim radom mogu poslati sto milijuna kuna godišnjeg profita u Čile i druge države? Postavlja se i pitanje naših političara u Istri i Hrvatskoj, koje su kapitalistima to omogućili«, rekao je Bulić, koji se na jučerašnjem skupu oštro usprotivio i privatizaciji Uljanika.