05-12-2007

 

 

 

 


Počelo kolektivno pregovaranje za vrtiće

 

PULA -  Prvi krug kolektivnih pregovora za predškolske ustanove Dječji vrtići Pula i Rin Tin Tin počeo je jučer u komunalnoj palači odlukom miritelja. Za Rin Tin Tin pregovarali su predstavnici Grada Pule kao osnivača, predstavnici ustanove te povjerenici Sindikata Istre i Kvarnera, dok su uz navedene za Dječje vrtiće bili i predstavnici Sindikata odgoja i obrazovanja Hrvatske.
Kako doznajemo od voditelja Ureda Sindikata Istre i Kvarnera Duška Samse, jučer su održani prvi pregovori u obje ustanove. Izmijenjeni su protokolarni dokumenti kojima će se utvrditi način i postupak pregovora (iznošenje stavova obiju strana, vođenje zapisnika) kako bi se konstruktivno priveli kraju, a potpisan je i protokol pregovaranja.
Budući da su strane izmijenile potrebne dokumente, prvi radni sastanak za Dječje vrtiće zakazan je za 10. prosinca također u komunalnoj palači. Za Rin Tin Tin o prvom će se radnom sastanku vjerojatno dogovoriti tek danas kad se pregovarački timovi ponovno trebaju sastati. Naime, Sindikat Istre i Kvarnera je Gradu dostavio prijedlog svog kolektivnog ugovora, a Grad je odgovorio kontraprijedlogom te danas u sindikatu očekuju novi prijedlog ugovora za Rin Tin Tin. Prema odluci miritelja Zvonka Vojnića, kojega je odredilo Gospodarsko-socijalno vijeće, pregovori bi trebali biti okončani do 15. siječnja 2008., kada će biti podneseno izvješće o pregovorima.