POVEĆANJE

Novigrad


Ponedjeljak, 16.05.2014.


 
 
Anexom dogovoreno povećanje od 1% božićnica, dar u naravi


Turistička sezona je i formalno započela, a u  Laguni Novigrad se, može se reći, samo nastavlja već uobičajeni ritam rada i poslovanja. Uz stalni sindikalni rad nastoji se maksimalno moguće zadržati i poboljšati standard radnika, što u uvjetima višegodišnje recesije usprkos dobrim turističkim rezultatima nije lak zadatak.

Sindikat Istre i Kvarnera–sindikalna podružnica Laguna Novigrad i ove je godine ipak uspjela pred turističku sezonu, u dogovoru s poslodavcem, skromno povećati plaće, odnosno potpisati Aneks Kolektivnog ugovora kojim se za 1% korigira dosadašnja osnovna plaća. S primjenom od 01.05.2014. godine za koeficijent 1.00 osnovna plaća iznosi 3538,66 kuna ( umjesto dosadašnjih 3.503,45 kuna). SINDIKAT i POSLODAVAC dogovorili su se i za retroaktivno (od 01.05.2014.) povećanje najniže osnovne plaće za dodatnih 0,5%  ako se GOP ostvari sukladno Sporazumu uz procjenu rezultata od  I-XII do 20.11.2014.

U nastojanju da se radnicima  koji su neosporno „duša i tijelo“ Društva osiguraju i druga primanja, Sindikat je s poslodavcem potpisao i Sporazum kojim se radnicima osigurava božićnica u okvirima rezultata poslovanja tijekom prosinca 2014. godine u neoporezivom iznosu te dar u naravi za  božićne blagdane i to:

-u iznosu od 200,oo kuna  -ukoliko poslodavac premaši godišnji procijenjeni GOP za 1%,

-u iznosu od 300,oo kuna  -ukoliko poslodavac premaši godišnji procijenjeni GOP za 1,5%

-u iznosu od 400,oo kuna  -ukoliko poslodavac premaši godišnji procijenjeni GOP za 2%

U Sindikatu očekuju i dodatne stimulacije u turističkoj sezoni koja bi, po svim najavama, i u Laguni Novigrad trebala biti uspješna.