KAOS  U MEDJIMA

Zagreb


Utorak, 24.06.2014.


 
ISTARSKA HOBOTNICA
 
 
Bruno Bulić upozorava na kaos u medijskom prostoru Istre


"Ljudi, građani i turisti preko noći ostali su bez novina, bez ikakve alternative"

Predsjednik Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Bruno Bulić upozorio je na kaos u medijskom prostoru Istre. Nakon zatvaranja prodajnih mjesta Glasa Istre, građani Istre nemaju više gdje kupiti novine, rekao je Bulić. Odlučio je stoga konferenciju za novinare održati u Rijeci, jer u Istri, kako veli, više nema za koga. Građani Istre više nemaju pravo na informaciju, zaključuje Bulić i poziva Državno odvjetništvo da konačno riješi istarsku "hotornicu".

- Ta je hobotnica zapravo sve obuhvatila, vidim da se sada počela urušavati sama od sebe - kazao je Bulić, no osobito ga brine ono što se događa s prodajom novina.

- Ljudi, građani i turisti preko noći ostali su bez novina, bez ikakve alternative, ono što su rekli da se negdje drugdje mogu kupiti, lažu, neka kažu gdje se mogu kupiti u Fažani, u Barbanu i u još desetak mjesta - upozorio je predsjednik Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, istakavši kao su mediji u Istri strogo kontrolirani, u rukama "voljenog vođe", čije ime Bulić nije želio izgovoriti.