Bulić predsjednik GSV-a

Rijeka


Subota, 6.12.2014.


 
 
Bruno Bulić predsjednik GSV-a Primorsko-goranske županije


Vijeće je poduprlo županijsku deklaraciju o opstojnosti Gorskog kotara

RIJEKA - Za predsjednika Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) Primorsko-goranske županije u petak je izabran predsjednik Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Bruno Bulić, a Vijeće je poduprlo županijsku deklaraciju o opstojnosti Gorskog kotara.

Bulić je rekao da se na sjednici županijskog GSV-a raspravljalo o novom Zakonu o regionalnom razvoju, o izmjenama Zakona o brdsko-planinskom području, te izmjenama Zakona o područjima od posebne skrbi.

Istaknuo je da su stajališta GSV-a jednaka stajalištima Županijske skupštine, odnosno da podupire deklaraciju o opstojnosti Gorskog kotara, u kojoj se ističe da su za to demografski i gospodarski ugroženo područje potrebne posebne mjere i potpore.

Ocijenio je da će zbog novih odredaba o financiranju jedinica lokalne samouprave i o porezu na dohodak na gubitku biti i lokalne jedinice i radnici.

Smatra da će lokalne jedinice vjerojatno ići na kompenzaciju smanjenih sredstava povećanjem cijena komunalnih usluga, pa će radnici tako morati više dati nego što će dobiti povećanjem plaća.