MEDIJI

Rijeka


Utorak, 24.06.2014.


 
SINDIKAT   ZABRINUT
 
 
Bulić: U medijskom prostoru Istre vlada kaos jer je "veliki vođa" preuzeo nadzor


 

 

Naveo je kako onaj tko u rukama ima medije - ima i vlast te da je "on to i učinio". Dodao je da je „egzekutor velikog vođe upravo Albert Faggian“, vlasnik Glasa Istre i drugih tvrtaka

RIJEKA  - Predsjednik Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, Bruno Bulić , ocijenio je danas medijskom prostoru Istre vlada kaos jer je „veliki vođa“ posve preuzeo nadzor nad medijima.

Na imenujući na koga pri tome misli, Bulić je na konferenciji za novinare u Rijeci naveo kako onaj tko u rukama ima medije - ima i vlast te da je "on to i učinio".

Građani Istre uskraćeni su u informiranju, naglasio je Bulić, kazavši da su odlaskom Glasa Istre trgovine u postupak predstečajne nagodbe, građani onemogućeni u nabavci novina, jer je ta tvrtka imala svojevrsni monopol i zatvaranjem svojih punktova građani u nekim mjestima nemaju gdje kupiti tiskovine.

Sindikalac Bulić također je rekao da neki nacionalni mediji, primjerice Večernji list i Jutarnji list nemaju više dopisnika u Istri, upitavši tko je to i zašto uskratio građanima.

Smatra da je Glas Istre postao bilten koji piše samo o prigodnim "fritajama" i sličnim događanjima, a ne o važnim i životnim temama.

Dodao je da je „egzekutor velikog vođe upravo Albert Faggian“, vlasnik Glasa Istre i drugih tvrtaka,

Bulić drži da bi državno odvjetništvo trebalo utvrditi kako se financiraju neki, tj. „njihovi portali“, koji, ističe, objavljuju i neprovjerene ili netočne podatke.

Također je upitao gdje je u tome Hrvatsko novinarsko društvo (HND), kazavši da bi ono trebalo, na neki način, 'izdvojiti' jedne novinare od drugih, a neke urednike izbaciti iz svojih redova.

„Ne može novinar koji radi protiv struke biti član HND-a“, smatra Bulić.

Također je naglasio kako mu nije jasno zbog čega se, dok je ekonomsko stanje teško, u nekim istarskim komunalnim poduzećima troši novac na PR agencije, upitavši je li to zato da bi se novac oprao i preusmjerio negdje drugdje.

Zbog stanja u medijskom prostoru Istre, dok se stvari ne promijene, na tom području nećemo održavati konferencije za novinare, rekao je Bulić.kraj teksta