RAZLIKE

Novi Vinodolski

 


Srijeda, 03.09.2014.


 
 
Isplata razlike po osnovi isplaćenih plaća u stečaju i neisplaćenih u Novom resortu


Tijekom ovog tjedna sindikati će biti obaviješteni hoće li se radnicima koji su, nakon otvaranja stečaja u Novom resortu d.o.o, nastavili sa radom u Hoteli Novi d.o.o, s plaćom za kolovoz isplatiti najmanje 500,00 kuna neto u obliku stimulacije.

U Sindikatu Istre, Kvarnera i Dalmacije očekuju pozitivnu informaciju o čemu su obaviješteni i članovi na skupu održanom 28. kolovoza, odmah nakon sastanka sindikalnih predstavnika s poslodavcem. Kada budu bili poznati financijski rezultati do konca kolovoza, s poslodavcem će se nastaviti i razgovori o mogućim daljnjim isplatama. SIKD će inzistirati da što prije započnu pregovori za novi Kolektivni ugovor kako bi se izbjegla situacija da poslodavac samostalno mijenja prava utvrđena Pravilnikom o radu te predložiti pregovarački odbor u sastavu sukladnom broju članova pojedinog sindikata. Kao rezultat transparentnosti aktivnog rada u posljednje vrijeme broj članova SIKD-a znatno je porastao te ga pred radnicima i članovima obvezao na još aktivnije djelovanje u zaštiti njihovih interesa.

U Društvu su, inače, pokrenuti postupci za utemeljenje Radničkog vijeća i izbor povjerenika za zaštitu na radu. Izbore za RV pokrenuo je manjinski STUH, ne želeći da se Radničko vijeće riješi sporazumom s većinskim SIKD-om koji je istovremeno sukladno zakonu pokrenuo postupak za izbor povjerenika radnika za zaštitu na radu. Povjerenici radnika za zaštitu na radu biraju se na isti način kao i Radničko vijeće, a glavna im je zadaća štititi interese radnika na području zaštite na radu, te pratiti primjenu pravila, mjera, postupaka i aktivnosti zaštite na radu.