Novi Zakon o radu

 


Četvrtak, 25.09.2014.


 
 
Novi Zakon o radu uveo Hrvatsku u robovlasništvo


Predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera (SIK) Bruno Bulić ocijenio je danas kako je izmijenjeni Zakon o radu (ZOR), koji je na snagu stupio početkom kolovoza, uveo Hrvatsku u robovlasništvo, jer je radnik stavljen u bitno teži položaj.

Za tvrdnje iz Ministarstva rada kako je moto koji ih je vodio kod izrade zakona bila fleksibilnost i konkurentnost u radu, Bulić je na konferenciji za novinare u Puli kazao kako kako se zakonom ništa od toga nije dogodilo niti neće.

“Najtragičnije je da su taj zakon donijele i poduprle stranke koje sebe smatraju lijevima, ponajprije SDP i IDS. Međutim, predstavnici tih stranka redovito trče na proslave obljetnica NOB-a gdje se borilo za socijalna prava i socijalizam. Toliko o njihovom licemjerstvu”, poručio je. Vladu je prozvao da je obmanula hrvatsku javnost i radnike tvrdeći da radnici nisu u lošijem položaju. “Radnici su u svim izmijenjenim člancima zakona u itekako u lošijem položaju”, ustvrdio je.

“U Vladi ima ministara koji nisu nikada okusili život gospodarstva, život običnog čovjeka i radnika bez posla, i od njih ne možemo ništa očekivati. Ova politička močvara mora se konačno riješiti”, rekao je Bruno Bulić. Uvjeren je ZOR neće donijeti nikakvo poboljšanje gospodarskog stanja u zemlji, već će “dozvoliti bahatim poslodavcima da se iživljavaju nad radnicima”.