NOVI  ČLANOVI

Rijeka

 


Srijeda, 9.04.2014.


 
 
 
Osnivačka skupština podružnice KOZALA


 

Nakon što je tijekom ožujka Sindikatu Istre i Kvarnera pristupilo 40-tak, a nakon toga još 10-tak članova, 04. travnja 2014. godine održana je osnivačka i izborna skupština sindikalne podružnice. Za sindikalnog povjerenika izabran je DEAN DUKIĆ, za njegovu zamjenicu MARINA BRUNJAK, a za članove Izvršnog odbora MIRKO DŽEROPOLJAC, IVAN RAJIĆ i MARIJA IVČIĆ.

Članove SIK-a, ali i druge zainteresirane radnike KD Kozala, na osnivačkoj skupštini predstavnici SIK-a upoznali su s načinom rada u Sindikatu Istre i Kvarnera.  SIK je odmah, po učlanjenju znatnog broja radnika, pristupio Kolektivnom ugovoru Društva  te bilo kakve izmjene tog akta koji regulira prava i obveze radnika više neće biti moguć bez učešće predstavnika SIK-a. SIK je obavijestio Upravu o organiziranju sindikalne podružnice, nakon čega je Uprava, na zahtjev SIK-a, predložila termin zajedničkog susreta. Sastanak predstavnika SIK-a, a kojemu će prisustvovati sindikalni povjerenik i njegova zamjenica, te predsjednik SIK-a i voditeljica ureda s Upravom Društva održat će se 17.04.2014. godine. Predstavnici SIK-a upoznat će direktoricu s načinom rada u SIK-u, a od Uprave očekuju da ih upozna s problematikom poslovanja, što je preduvjet za početak socijalnog dijaloga.

U narednom periodu održat će se sastanak i s Izvršnim odborom Sindikata kako bi se upoznali sa svim problemima koje opterećuju radnike, s eventualnim prijedlozima izmjene Kolektivnog ugovora koje idu za poboljšanjem prava ili uvjeta rada radnika. O svakom sastanku radnici će biti izvješteni putem letka Naš glas.