POTPISAN KOLEKTIVNI

Zagreb


Utorak, 24.12.2013.


 
 
Potpisan novi kolektivni ugovor za radnike Triglav osiguranja d.d.



Novi kolektivni ugovor stupio na snagu 1. siječnja 2014. godine – Triglav osiguranje je jedno od dva društva u osigurateljnoj branši s potpisanim kolektivnim ugovorom.


Dana 24. prosinca 2013. je u prostorijama Triglav osiguranja d.d. Zagreb potpisan novi Kolektivni ugovor za radnike Triglav osiguranja d.d. Ugovor je potpisan između predstavnika Triglav osiguranja d.d.  i čelnika dvaju sindikata koji su zastupljeni u Društvu, Granskog sindikata zaposlenih u osiguranju Hrvatske te Sindikata Istre i Kvarnera. Potpisivanju su prisustvovali i svi sindikalni povjerenici Društva. Ugovor je u ime Triglav osiguranja potpisala Uprava  Društva te Miroslav Hrašćanec u ime Granskog sindikata zaposlenih u osiguranju Hrvatske i Duško Samsa u ime Sindikata Istre i Kvarnera.

Povodom potpisivanja ugovora Marin Matijaca, predsjednik Uprave Društva, izjavio je: „U ime Uprave Društva htio bi se zahvaliti svima koji su sudjelovali u ovim pregovorima. Uvjeren sam da smo svi zajedno učinili veliku stvar kako bi naši zaposlenici imali sigurnije i ugodnije radno okruženje u ovim nesigurnim vremenima. Triglav osiguranje njeguje politiku društveno odgovornog poslovanja te smatram da je naša odgovornost stvoriti kvalitetno radno okruženje za naše zaposlenike.
Novi Kolektivni ugovor koji je potpisan 24. prosinca 2013. godine nastavak je  dobre tradicije kolektivnog pregovaranja i uređivanja međusobnih prava i obveza radnika i Uprave kolektivnim ugovorom koja u Triglav osiguranju d.d. postoji još od 1996. godine. Drago nam je što je postignut dogovor kompromisom ugovornih strana kojim se u sadašnjoj i budućoj teškoj gospodarskoj situaciji u društvu garantira najvažnije: zaštita radnih mjesta i očuvanje sadašnje razine prava iz radnog odnosa svim radnicima Triglav osiguranja d.d.“

Kolektivni ugovor stupa na snagu 1. siječnja 2014. godine.  Ugovor je potpisan u cilju promicanja socijalne, radno-pravne i gospodarske sigurnosti zaposlenih u Triglav osiguranju, a  također predstavlja i dokaz spremnosti obiju strana za dugoročno, sporazumno i dogovorno uređenje međusobnih odnosa.

Triglav osiguranje d.d. jedno je od dva društva u osigurateljnoj  branši koje ima potpisan kolektivni ugovor za svoje zaposlenike.