ŠIRENJE  POVJERENIŠTVA

 

Rab


Srijeda, 16.04.2014.


 
 
Proširenje sindikalnog povjereništva Dundova početkom svibnja


 

Nakon što su koncem ožujka, po pripajanju dijela rapskog komunalnog poduzeća Vrela na Dundovo, na ovo Društvo preneseni i ugovori o radu rada radnika, većina tih radnika učlanila se u Sindikat Istre i Kvarnera. Time je sindikalna podružnica ojačala te postala jedna od većih sindikalnih podružnica iz komunalne djelatnosti u SIK-u. Dosadašnje tročlano povjereništvo (Danijel Potočnjak – povjerenik, Marino Berket - zamjenik te Danijel Gvačić - član) koje je izabrano koncem studenog prošle godine na redovitim izborima do isteka mandata bit će prošireno s predstavnicima nove djelatnosti i novih radnika, odnosno članova SIK-a. Izbori za dodatne članove provest će se početkom svibnja, kada će predstavnici SIK-a organizirati susret sa svim članovima, što je i uobičajeno barem jednom godišnje.

 Kako bi se maksimalno štitili i promicali interesi radnika u Dundovu, a obzirom na broj radnika koji je sada zaposlen, u SIK-u je prevladalo mišljenje da je potrebno utemeljiti Radničko vijeće. Radničko vijeće imati će tri člana i tri zamjenika, a izbori će se provesti po zakonskoj proceduri. Prvi korak je podnošenje prijedloga za utemeljenje prvog radničkog vijeća koji će biti dostavljen poslodavcu idući tjedan. Na Skupu radnika koji će se održati u svibnju, a čiji će sazivatelj biti Sindikat Istre i Kvarnera, izabrat će se Izborni odbor koji će provoditi izbore.

Skup radnika koji će se održati u svibnju bit će prilika i da se novi članovi, ali i ostali radnici, upoznaju sa sindikalnim predstavnicima SIK-a, s načinom rada u SIK-u, te pravima i obvezama članova SIK-a, ali i prilika da radnici upoznaju Sindikat s eventualnim problemima iz radnog odnosa, da iznesu prijedloge ili sugestije za unapređenje sindikalnog rada, a time i položaja radnika u Dundovu.