PREIMENOVANJE

Pula

 


Petak, 25.04.2014.


 
 
 
SIK postao Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije


U četvrtak 24.04.2014. godine članovi Skupštine Sindikata Istre i Kvarnera, na drugoj ovogodišnjoj sjednici održanoj u Puli, prihvatili su prijedlog Predsjedništva za promjenu Statuta kojom je primijenjen naziv Sindikata u SINDIKAT ISTRE, KVARNERA I DALMACIJE.

Promjena imena, s  imperativom zadržavanja prepoznatljivog devetnaestogodišnji  brenda, rezultat je višemjesečnih razgovora na temu strategije razvoja Sindikata, odnosno iskazanog interesa za učlanjivanje s drugih područja. Iako je i sa starim nazivom bio registriran kao nacionalni sindikat s djelovanjem na području cijele Hrvatske procijenjeno je potrebitim da se i promjenom imena  „sruše“ psihološke barijere za razvoj i  učlanjivanje, posebice na području Dalmacije, odakle u posljednje vrijeme dolaze sve intenzivniji interesni članski signali.  Za sada odnosi se to najviše na djelatnost turizma u kojem dolazi do pravnih ili vlasničkih povezivanja turističkih kompanija, ali  procjenjuju se dobri  članski potencijali i u drugim djelatnostima koje „pokriva“ ovaj Sindikat koji, kako je naglasio predsjednik Bruno Bulić na Skupštini, ostaje dosljedan svom temeljnom načelu teritorijalnog ustroja i ravnopravnosti članstva bez obzira na djelatnost, s čime je i postigao sadašnju sindikalnu prepoznatljivost.  Odabrana promjena naziva, s dodavanjem riječi Dalmacija temeljnom nazivu Sindikata, „pomiruje“ želje aktualnog članstva i osnivača za čuvanje brenda i razvojni koncept koji pretpostavlja brigu za materijalnu, logističku i člansku stabilnost organizacije.

Nakon Odluke Skupštine o izmjeni Statuta, sukladno zakonskoj proceduri,  slijedi registracija promjene u nadležnom Ministarstvu.

Skupština je na sjednici prihvatila i Izvještaj Nadzornog odbora o financijskom poslovanju Sindikata u 2013. godini.

Uz informaciju o prestanku svih funkcija pa i članstva u Predsjedništvu Mirjane Mikleus iz Liburnia Riviera hotela zbog odlaska iz tvrtke, Skupština je donijela i Odluku o radu Predsjedništva u sastavu od sedam članova kojom se omogućuje da Predsjedništvo  bez posljedica radi u smanjenom sastavu, od Statutom predviđenih devet članova, budući su i u takvom broju zastupljene sve djelatnosti i teritorij.

„OPROŠTAJ“ OD PULSKOG VODITELJA

Skupština je, uz radni dio, bila i prigoda za  mali svečani „oproštaj“ od pulskog voditelja Ureda Duška Samse koji nakon petnaest godina rada na tom mjestu u SIK-u sa 31. svibnjem odlazi u mirovinu. Tim su povodom, prigodnim tekstom koje su same napisale i slikom djece iz vrtića  „ svom voditelju i suradniku koji im se uvijek našao pri ruci kad je trebalo“  posebno zahvalile sindikalne povjerenice, „tete“ iz Dječjeg vrtića Pula i Rin-Tin-Tin-a, Elida Juričić i Sandra Brakus Brženda. Samsi su se u rezanju „oproštajne torte“  pridružili još dva formalno bivša sikovca, dugogodišnja sindikalna povjerenica Liburia Riviera hotela i članica Predsjedništva Mirjana Mikleus i svježe umirovljeni dugogodišnji povjerenik podružnice PIN Pazin i osnivač SIK-a Radivoj Ujčić.  Svima je, za sve učinjeno za Sindikat, u ime Sindikata i njegovih članova i radnika riječi zahvale i želje za srećom uputio predsjednik Bruno Bulić.