SINDIKALNI   POZIV

 


Utorak, 29.03.2014.


 
 

Sindikalci,

građani, radnici, umirovljenici, mladi

SINDIKAT ISTRE I KVARNERA

SSSH i SDLSN

Međunarodni praznik rada 1.maj

obilježit će

JAVNIM SKUPOM

Na Verudi u Puli, 01.05.2014. godine,

u 10.00 sati, Krležina 37

( neboderi iza benzinske pumpe)

 Pozivamo vas da nam se pridružite da zajednički nastavimo dugogodišnju radničku i građansku tradiciju obilježavanja 1. maja u Puli.

Pokažimo da u ovom našem Gradu, koji ima razloga ponositi se radničkom poviješću i borbom za radnička i građanska prava, nije pokorena volja za pravdom, nije ugasla radnička i građanska samosvijest. 

 

ŽIVIO 1. MAJ

  

 

 

Zbog očajnog i iscrpljenog naroda, stotina tisuća nezaposlenih, mladih bez perspektive, na desetine tisuća radnika bez plaća, umirovljenika na rubu egzistencije, uputimo i mi Vladi ozbiljno upozorenje da tako više ne može.

Nakon više od stoljeća dugog priznanja radničke borbe kroz obilježavanje Međunarodnog praznika rada, nažalost, iz godine u godinu, svjedočimo prilikama u kojima, kako u svijetu tako i kod nas, u nezasitnoj utrci za profitom, jačaju tendencije smanjivanja dosegnutih prava proisteklih iz rada.  Teško je nositi se sa svakodnevnim udarcima na egzistenciju i zadržati snagu, optimizam, vjeru, biti strpljiv…Ipak, ne smijemo odustati i, najmanje što možemo, ali i moramo učiniti, je da na naš radnički dan - 1. maj, snažno upozorimo na pogubnost socijalnog raslojavanja, da izrazimo nezadovoljstvo kontinuiranim razaranjem gospodarstva, svakodnevnim gubitkom radnih mjesta i neizdržljivim porastom siromaštva i nezaposlenosti, umanjivanjem dosegnutih radničkih i umirovljeničkih prava, prava mladih…

 

Prije ovog prvomajskog skupa predstavnici sindikata će  na pulskoj Portarati, polaganjem vijenca na spomen ploču, odati poštovanje radnicima poginulim u prvomajskim demonstracijama 1920. godine.