SKUPŠTINA

Rab

 


Petak 16.03.2014.


 
 
 
Skup radnika i Skupština Sindikata u Dundovu d.o.o.


 

 Temeljem prijedloga Sindikata Istre i Kvarnera za pokretanje postupka za utemeljenje Radničkog vijeća u Dundovu d.o.o. Rab, 13.05.2014. godine održan je Skup radnika. Izdvajanjem određenih djelatnosti  iz Vrela d.o.o. i pripajanjem Dundovu, a time i prijenosom ugovora o radu radnika iz tih djelatnosti na Dundovo d.o.o., značajno se povećao broj radnika kojih sada u Dundovu ima 80. SIK, kao jedini sindikat u Dundovu, procijenio je da bi bilo potrebno utemeljiti Radničko vijeće koje će zastupati interese radnika. Do sada, kada je bilo zaposleno tek nešto više od dvadesetak radnika, njihove je interese zastupao sindikalni povjerenik koji je preuzeo  ulogu radničkog vijeća. Dio radnika čiji su ugovori o radu preneseni s Vrela već su bili članovi SIK-a, a nakon pripajanja, u SIK se učlanila i većina preostalih radnika pa SIK sada u Dundovu broji preko 50 članova. Iako je bilo najava o mogućem osnivanju podružnice SSKH, odnosno da će u izbornoj trci za Radničko vijeće biti i nezavisna lista sastavljena od bivših članova SSKH (koji  pokušavaju, za sada neuspješno, formirati podružnicu) za Izborni odbor koji se imenuje na Skupu radnika nisu dani prijedlozi s njihove strane. Time je za njih izgubljeno pravo za podnošenje izborne liste za Radničko vijeće pa je SIK imenovao sva tri člana i njihove zamjenike u Izborni odbor.

 Nakon skupa održana je i Skupština Sindikalne podružnice. Prisustvovali su gotovo svi članovi SIK-a kojima su se predstavili predstavnici SIK-a Bruno Bulić i Marina Cvitić. Obzirom na povećani broj članova, dosadašnji Izvršni odbor koji je izabran u studenom 2013. godine u sastavu DANIJEL POTOČNJAK – povjerenik, MARINO BERKET- zamjenik i DANIJEL GVAČIĆ – član IO, nadopunjen je na Skupštini s dva nova člana – DAVOROM ŽICOM i TOMISLAVOM ŠARUNIĆEM.

 Na najdemokratskiji način, po kojem je svaki član mogao predložiti, izglasani su i kandidati za listu Radničkog vijeća i to: SILVANO GULIĆ, SILVANO POLDAN i SINIŠA KRIŠKOVIĆ, te zamjenici: IVICA MATUŠAN, JOSIP BANIČEK i MARIO TVRTKOVIĆ.

 Na isti način predloženi su i imenovani povjerenici radnika za zaštitu na radu i to: MILJENKO TARIBA, MARIO BEG I JADRAN MURTIĆ, te zamjenici SANJIN PLEŠA, ZLATKO RIBARIĆ I SREĆKO DEŽELJIN.