IZABRANI PREDSTAVNICI

Crikvenica


Srijeda, 14.05.2014.


 
 
 
U Jadranu izabrani predstavnici radnika


Lista SIK-a se na izborima za Radničko vijeće Jadrana iz Crikvenice, održanim koncem ožujka, uspjela  izboriti za dva od tri člana Radničkog vijeća usprkos tomu što je SIK manjinski sindikat u Jadranu. Dobar izborni rezultat zasigurno je polučen dosadašnjim zalaganjem Sindikata Istre i Kvarnera, kao i prepoznatljivošću kandidata SIK-a na listi za RV. Takav rezultat i obvezuje da se nastavi dosadašnji otvoren i transparentan rad, obilježen principijelnošću i upornošću u zaštiti i unapređenju interesa radnika.

 

Na konstituirajućoj sjednici Radničkog vijeća za predsjednika je izabran  IVICA MATOŠIĆ, a za njegovu zamjenicu MARIJA AHEL. Za predstavnika radnika u Nadzornom odboru Društva imenovana je MARINA CVITIĆ voditeljica ureda SIK-a i predsjednica Odbora za turizam SIK-a. Radničko vijeće je ocijenilo da u predstojećem periodu, kada Jadranu slijedi privatizacija i neizvjesnost koju ona donosi, interese radnika može zastupati samo stručna osoba koja ima iskustva u radu Nadzornog odbora.

 

Započinju pregovori za Kolektivni ugovor Jadrana d.d.

 

Nakon tri stečajne godine tijekom kojih se u Jadranu primjenjivao Pravilnik o radu, 14. svibnja 2014. godine započinju pregovori za Kolektivni ugovor Društva, čime bi ponovno prava radnika bila utvrđena dvostranim aktom. Sva prava radnika, uključujući i materijalna, poslodavac više ne bi mogao utvrđivati jednostranom odlukom, već dogovorom sa Sindikatom. Posebno je važno sklopiti Kolektivni ugovor prije privatizacije kako bi utvrđena prava morao poštovati i novi vlasnik. Sindikalno je uvjerenje da se dosadašnja prava radnika mogu barem donekle poboljšati i time olakšati  tešku situaciju radnika.