POGODNOSTI ZA ČLANOVE SINDIKATA

 

Poštovane članice i članovi, prioritetna sindikalna zadaća je zaštita prava radnika i osiguranje povoljnijih prava kroz kolektivne ugovore. Uz to, dakako, sindikalnu uslugu čine i solidarne potpore i pozajmice članovima koje se mogu realizirati na razini podružnice odnosno Sindikata. Ovisno o financijskim mogućnostima na koje, valja naglasiti, utječe broj članova, sindikalne podružnice u pravilu članovima osiguravaju prigodne božićne potpore, a Sindikat kontinuirano za članove nastoji dogovoriti i razne pogodnosti pri kupovini, u osiguranju, korištenju zdravstvenih usluga. Aktualne pogodnosti i popuste koje objavljujemo u ovom letku članovi ostvaruju uz predočenje iskaznice ili druge potvrde kojom dokazuju članstvo. Sve informacije u svezi sa sindikalnim ponudama objavljene su i na www.sikd.hr i mogu se dobiti u Uredu Pula na tel. 052 214-853, odnosno na telefone voditelja Sindikata.

Uz Sindikat jeftinije vozim.

Članovi mogu ostvariti popuste na više benzinskih postaja: na CRODUX benzinskim servisima članovi mogu kupovati gorivo po cijeni s popustom od 0,08 kn ( 8 lipa) po litri goriva. Popust se kupcu obračunava na maloprodajnu cijenu važeću na dan kupnje goriva i vrijedi za sve načine plaćanja osim plaćanja putem Crodux kartice.

Na benzinskim crpkamaShella (bivši Apios) članovi uz predočenje kartice ostvaruju popust od 20 lipa po kupljenoj litri bilo kojeg goriva. Kartica služi isključivo za identifikaciju a ne za plaćanje. Plaća se gotovinom, bankovnim ili kreditnim karticama. Uz karticu Točilicu Adria oila mogu se koristiti popusti na gorivo i maloprodajnu robu. Na aktualne maloprodajne cijene eurodiesela BS, eurosupera BS i autoplina LPG popust je 0,35 kuna po litri. Za maloprodajnu robu iz shopa mogući je popust od 5%.

Za podjelu kartica zaduženi su voditelji ureda odnosno sindikalni povjerenici.

Nadalje, članovi mogu ostvariti popuste i na benzinskim servisima kod GAS OIL d.o.o. i to 0,20 kn/lit popusta na naftne derivate (ED, ES, PD i AP) bez obzira na vrstu plaćanja, 5% popusta na trgovački asortiman na benzinskim postajama davatelja osim na duhanske proizvode, tisak i bonove za mobilne telefone, zatim 5% popusta na plinske boce i 10% popusta na usluge korištenja autopraone, a sve uz predočenje članske iskaznice SIKD-a na benzinskim postajama Gas Oil-a.

Povoljniju kupovinu s popustima članovi mogu još ostvariti u PittaRossu (15%).

ISTARSKO NARODNO KAZALIŠTE daje popust od 30% pri kupnji ulaznica na blagajni, uz predočenje sindikalne iskaznice.

Posebne kupovne uvjete članovi imaju i na prodajnim mjestima tvrtke Auto Krešo d.o.o: kod kupnje prodajnog asortimana auto i moto dijelova, auto i moto guma. Za auto i moto dijelove dogovoren je popust od 20% za sva vrsta plaćanja, za auto gume 10% za gotovinu, odnosno 5% na kreditne kartice, za moto gume 15% za gotovinu, a 10% na kreditne kartice. Popusti ne vrijede za robu kojoj je snižena cijena na neto cijenu, a ukoliko se radi o preklapanju akcija popusti se ne zbrajaju. Popusti se odnose na redovite cijene proizvoda i ne odobravaju se za robu koje nema na skladištu odnosno potrebno ju je naručiti od domaćeg uvoznika. Popusti se ne odnose ni na felge.

Uz predočenje članske iskaznice, članovi imaju popust od 10% u maloprodajama Perutnine Ptuj-Pipo d.o.o. Čakovec prilikom plaćanja gotovinom.

S UNIQA-om se može sklopiti Polica osiguranja za dopunsko osiguranje po cijeni od 58,00 kuna mjesečno za dob od 18-50 godina, odnosno 65,00 kuna za dob od 51-65 godina. Participacije su pokrivene neograničeno, a limit za doplate za dopunsku B listu lijekova iznosi 1200,00 kuna godišnje. Polica se ugovara na rok od jedne godine. Osigurati se mogu i članovi obitelji (supružnici i djeca iznad 18 godina). Na redovnu premiju kod sklapanja pojedinačnog ugovora o dodatnom zdravstvenom osiguranju (izuzev za program osiguranja sistematskog pregleda koji se ugovara samostalno) ostvaruje se pravo na 10% popusta. Uniqa karticom se plaća ležanje u bolnicama, usluge kod liječnika primarne zdravstvene zaštite i kod stomatologa te lijekove s osnovne liste A u ljekarnama. Lijekove s dopunske liste B, participaciju u bolnicama (osim ležanja) i ostale usluge osiguranici plaćaju  na licu mjesta, a Uniqa im, po dostavljenim računima na ime, u roku od 14 dana refundira troškove. Ukoliko iznos računa nije veći od 50 kuna povrat troškova može se jednostavno ostvariti dostavom kopije (skena, fotografije) računa. U slučaju bolničkog liječenja računi se pokrivaju direktno bolnicama. Plaćanje Police ( obroka) moguće je uplatnicom, trajnim nalogom, univerzalnim POS uređajem u poslovnici. U slučaju prestanka ugovora o osiguranju Osiguranik je dužan vratiti iskaznicu ili je uništiti. Za sve informacije vezane za ovu Policu zainteresirani mogu kontaktirati zastupnike ISTRA: Marta Škifić, 098/9363-220, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.   RIJEKA: Nadija Bilen-Križanec, 099/2717-946, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

WIENER osigurava pogodnosti kod sklapanja police automobilske odgovornosti, automobilskog kaska, osiguranja imovine, životnog osiguranja, osiguranja od nezgode. Uz popuste (ovisno o vrsti osiguranja od 15 do 50%) članovima se omogućava plaćanje polica neživotnog osiguranja u 10 rata, obustavom na plaći, a na temelju potpisane i ovjerene izjave člana i poslodavca. Postupak ovjere administrativnih zabrana kod poslodavca je obveza člana Sindikata. U slučaju prestanka radnog odnosa članu se neće ustegnuti sve s plaće nego na obrascu potpisuje suglasnost da će nastaviti plaćanje prema unaprijed dogovorenoj dinamici. Kod sklapanja osiguranja od automobilske odgovornosti i kaska članu se priznaje stečen bonus u skladu s važećim uvjetima i premijskim sustavima. Wiener osiguranje članovima SIKD-a, s popustom od 10%, nudi i policu dopunskog zdravstvenog osiguranja. Dopunsko osiguranje pokriva sva sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja u punom iznosu bez ograničenja ( DOPUNSKO CLASSIC: za dob od 18-39 godina mjesečno 40,50 kuna, od 40 do 59 godina 56,70 kuna, 60+ 117,00 kuna), odnosno, ukoliko se posebno ugovori, doplatu za lijekove s Dopunske liste lijekova HZZO-a ( B-lista) do iznosa doplate od 1000,00 kn godišnje (DOPUNSKO B 1000: za dob od 18 do 39 godina mjesečna premija je 54,00 kn, od 40 do 59 godina 83,70 kn). Za plaćanje godišnje premije jednokratno, kao i za plaćanje karticama na rate odobrava se poseban popust od 5%. Programi osiguranja, uz participaciju za pregled kod izabranog doktora i izdavanje lijeka po receptu, pokrivaju i: specijalistički pregled i dijagnostiku, dnevnu bolnicu i bolničko liječenje, liječenje u inozemstvu, B-listu lijekova, dentalna i ortopedska i druga pomagala, fizikalnu terapiju. Svaki osiguranik na svoju kućnu adresu dobiva iskaznicu koja služi kao sredstvo plaćanja. U slučaju da je osiguranik zbog nekih tehničkih razloga u situaciji da mora platiti sredstva će mu se refundirati u roku od 14 dana. Od 15. ožujka 2018. omogućuje i dodatno zdravstveno osiguranje, uz komercijalni popust od 10% i popust na jednokratno plaćanje 5%. Za sve druge i detaljnije informacije zainteresirani članovi u podružnicama trebaju se obratiti svom sindikalnom predstavniku ili direktno u Sindikat, odnosno predstavniku Wiener osiguranja Zoranu Popoviću, mob.0915296343, e-mail:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Dodatne pogodnosti za članove SIKD-a

 

SIKD je sklopio poslovnu suradnju sa Istra-Agent, društvom za brokerske poslove u osiguranju d.o.o. u poslovima pomoći kod rješavanja odštetnih zahtjeva za članove Sindikata. Time je omogućena povoljnija usluga pružanja stručne pomoći kod rješavanje odštetnih zahtjeva, koji proizlaze iz ozljeda na radu, prometnih nesreća te drugih nezgoda u kojima je došlo do ozljede osobe ili oštećenja stvari.

Za sve potrebne informacije, savjete i preporuke vezane za rješavanje naknade štete, članovi se mogu obratiti Sindikatu te će se potom na njihov zahtjev i u njihovo ime temeljem potpisane punomoći angažirati Istra-Agent u postupku rješavanja odštetnog zahtjeva, a sve kako bi članovi ostvarili potpunu i pravičnu naknadu.

Ugovorena provizija iznosi 8%+PDV od ostvarene naknade štete, koja na tržištu iznosi 15%, dok se kao dodatna pogodnost za obitelji članova Sindikata odobrava i popust od 20% na usluge Istra-agenta u postupcima rješavanja odštetnog zahtjeva za pomoć u rješavanju šteta koju podnose.

Uvjereni smo kako će visina odštetnog zahtjeva uz posredovanje Istra-Agenta značajno nadmašiti iznos navedene provizije.


U WUSTENROT STAMBENOJ ŠTEDIONICI članovima se omogućuju posebni uvjeti i pogodnosti korištenja njezinih proizvoda i usluga WSŠ-a. Za detaljnije informacije treba kontaktirati Antu Radošu, mob.0992940170, e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

POPUSTI ZA TERME I HOTELSKI SMJEŠTAJ

U LAGUNI NOVIGRAD (Aminesshotels&campites), članovima SIKD-a su na usluzi smještaj u hotelima i kampovima te razne povremene pogodnosti kod rezervacija za godišnje odmore, vikend odmore, pakete, sportske i druge susrete, kao i kongrese. Zainteresirani članovi za korištenje dogovorenih usluga pod povoljnijim uvjetima obvezni su predočiti člansku iskaznicu ili potvrdu o članstvu, a sve upite šalju na mail adresu. Usluge se plaćaju direktno u hotelu. Za usluge za grupu (10 osoba i više) s posebnim interesima predviđen je poseban ugovor.

U KRAPINSKIM toplicama osigurava se popust od 18% za boravak i korištenje usluga u Hotelu Toplice i dodatna popusna pogodnost na ulaznicu za hotelski bazen, masaže i tretmane. Plaćanje se vrši na licu mjesta, pri čemu je plaćanje određenim karticama ( ZABA Maestro, Master i Visa, PBZ American) moguće u obrocima. Rezervacije se obavljaju na uobičajen način putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili putem faxa +385 49 232 322. Sve informacije vezane za rezervaciju soba mogu se dobiti na telefon +385 49 202 202.

U Poliklinici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Terme i Termama-Selce d.o.o:popust od 15% na sve usluge (osim MBST,ORTHOKIN terapije i konzilijarnih pregleda). Popust se odnosi na posebne pakete usluga Sindikatu: vikend program, 6-dnevni preventivni paket i jednodnevni check-up „Korak bliže zdravlju“. Popusne cijene se ne primjenjuju ukoliko korisnik želi koristiti usluge putem osiguravajućih društava.

U ISTARSKIM TOPLICAMA za članove i užu obitelj: 10% popusta na redovne cijene smještaja u objektima Mirna i Sv.Stjepan na bazi polupansiona za boravke od 1-3 noći, 20% popusta za boravke od 4-10 noći, 30% za 10 i više noći, besplatno kupanje u termalnom bazenu i bazenu Wellness centra, 10% popusta na sve usluge fizikalne terapije (osim masaža), 50%popusta na ulaznicu SPA (svijet saune, fitness i relax soba), 10% popusta na usluge masaža i tretmana ljepote, mogućnost korištenja uputnica HZZO i Croatia zdravstvenog osiguranja za terapije. Popusti se ne mogu kombinirati s akcijskim popustima.Omogućeno je plaćanje kreditnim karticama u ratama (AMEX i PBZ Maestro, 6 rata). Korisnik mora predočiti sindikalnu iskaznicu ili potvrdu o članstvu.

U Toplicama SVETI MARTIN( Sv.Martin na Muri): popust od 10% na važeće cijene smještaja te umanjene cijene ulaznica za kupanje u Aquaparku ( cjelodnevna karta za odrasle 50 kuna, poludnevna 38 kuna; za djecu od 6 do 15 godina 25 odnosno 20 kuna). Sve informacije mogu se dobiti na telefon 040/371-113, 099/812-4950, e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.