Održan sastanak predstavnika SIKD-a i Uprave Club Adriatic sa ministrom turizma Darkom Lorencinom - neizvjesnosti za radnike nema

Zabrinut stanjem u Clubu Adriatic koje je krajnje neizvjesno, obzirom na utvrđene rokove predstečajne nagodbe, predsjednik SIKD-a Bruno Bulić zatražio je razgovor s ministrom turizma Darkom Lorencinom. Sastanku s ministrom održanom 03. ožujka, osim Bulića, prisustvovali su i Marina Cvitić, predsjednica Odbora za turizam SIKD-a, predsjednik Uprave Aco Balorda te Joško Đeldum, direktor PC Perna iz Orebića.
Sažetak kratkog, ali konstruktivnog sastanka s ministrom je slijedeći:
Neovisno o rokovima koji su utvrđeni, a vezano za mogući završetak predstečajne nagodbe, radnici Društva Cluba Adriatic mogu biti spokojni. Naime, Ministarstvo turizma u dogovoru sa DUUD-ijem, razradilo je model rješavanja stanja u Clubu Adriatic na način da se, ukoliko to bude moguće, prodajom Baškog polja, za čiju kupnju postoji interes, riješe vjerovnici kroz predstečajnu nagodbu. Na taj način, Club Adriatic mogao bi funkcionirati i dalje s preostalim objektima u Selcu i Orebiću, za koje će se tada tražiti strateški partner.
Neće se dozvoliti rasprodaja nekretnina kroz stečaj ili na bilo koji drugi način koje bi za posljedicu moglo imati gubitak radnih mjesta. U slučaju bilo kakvih opasnosti da se ovaj plan neće provesti, funkcioniranje objekata, zajedno s radnicima, prebacit će se u neko od postojećih društava u vlasništvu CERP-a ili DUUD-ija, te tražiti daljnje rješenje koje će biti u interesu odrađivanja sezone i zadržavanja radnih mjesta i radnika.