Valamar Riviera sa sindikatima dogovorila isplatu 13. plaće u neto iznosu od 5.000 kuna Valamar potpisao sporazum sa Sindikatom turizma i usluga Hrvatske te Sindikatom Istre, Kvarnera i Dalmacije

safe image

U Valamar Rivieri dogovorena isplata 13. plaće u neto iznosu od 5.000 kuna

Između sindikata i poslodavca Valamar Riviera potpisan je sporazum kojim su za zaposlenike Valamara osigurana nova materijalna prava, uključujući 13. plaću u neto iznosu od 5.000 kuna. Valamar će 13. plaću isplatiti svim radnicima s ugovorom na neodređeno vrijeme i svim radnicima koji će u 2019. godini raditi najmanje 10 mjeseci, isplata će biti najkasnije u prosincu 2019. godine.

Valamar svojim zaposlenicima i dalje daje jamstvo minimalnih neto primanja u iznosu od 5.000 kuna za sve zaposlenike koji odrade puni mjesečni fond sati.

Sezonskim radnicima Valamar će isplatiti i posebne nagrade za sezonu između 1.200 i 2.000 kuna neto, ovisno o odrađenim mjesecima rada, od čega će se 500 kuna neto isplatiti svim radnicima s plaćom za mjesec srpanj.

Uz jamstvo minimalnih neto primanja od 5.000 kuna za sve zaposlenike, 13. plaću i posebne nagrade u sezoni, Valamar će svim radnicima u stalnom radnom odnosu u 2019. godini isplatiti i božićnicu u neto iznosu od 2.000 kuna.

Iako su zahtjevi Sindikata Istre Kvarnera i Dalmacije išli i u smjeru povećanja bruto plaće, nismo nezadovoljni. Valamar je među prvim turističkim kompanijama koja je prepoznala problem nedostatka turističkih radnika i sukladno tome na vrijeme poduzela aktivnosti u cilju osiguranja dovoljnog broja sezonskih radnika, kao i zadržavanja radnika na neodređeno vrijeme. U posljednje 3 godine plaće su u prosjeku porasle za preko 20%, dijelom kroz povećanje osnovice za obračun plaće, a dijelom kroz koeficijente radnih mjesta i to isključivo proizvodnih radnika (sobarica, pomoćnih radnika, konobara, kuhara, recepcionara ....). Dogovorena isplata cjelokupnog neoporezivog iznosa od 7.500,00 kuna za većinu stalnih radnika i onih koji će raditi duže od 10 mjeseci značit će povećanje godišnjih primanja do 10%, pa ne sumnjamo da će ti radnici biti zadovoljni. Vjerujemo da će i sezonski radnici biti zadovoljni jer će sudjelovati u raspodjeli godišnje nagrade ovisno o dužini trajanja radnog odnosa.