Obavijest članovima u Uljaniku

O B A V I J E S T

Poštovani radnici Uljanika - članovi Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije,

Otvaranjem stečaja u Uljaniku, odnosno u društvima u njegovom sustavu, nakon više od dvadeset godina organiziranog djelovanja, prestaju s radom i sindikalne podružnice Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, kao i Koordinacija koja je koordinirala njihov rad.

Želimo istaknuti da SIKD, međutim, svojim članovima ostaje na raspolaganju za mnoga pitanja s kojima će se u složenom stečajnom postupku suočiti u narednim danima.

Temeljem dosadašnjih informacija u svezi s izračunom naknada na zavodu za zapošljavanje koje će, u prvoj fazi nakon otkaza, zasigurno biti najčešće postavljano pitanje, očekujemo sporne situacije. Sporne situacije mogle bi biti i oko izračuna otpremnine. Sve bi to moglo nametati i potrebu pravne zaštite koju će SIKD svojim uljanikovcima, nastojati i dalje pružati usprkos prestanku njihovog radnog odnosa u Uljaniku.

Dugogodišnja aktivnost članova i aktivista iz Uljanika nesporno su bili značajni temelj SIKD-a, pa je naša obveza, na bilo koji način, pokušati pomoći i to ćemo učiniti.

Stoga vas pozivamo da nam se radi bilo kakvih pitanja, kao i reguliranja članskog statusa obratite u uredu SIKD-a u Puli, Danteov trg 5, na tel. 052 214 853 ili na mobitel 0992788056 i u uredu u Rijeci, Krešimirova 4, na tel.051 330 718 ili na mob. 0992106146

Predsjednica:

Marina Cvitić, v.r.