Potpisan novi Kolektivni ugovor za „KAMEN" d.d. Pazin

Potpisan je novi Kolektivni ugovor za radnike „KAMEN" d.d. Pazin koji se primjenjuje od 01. srpnja ove godine do 30. lipnja 2021. godine. Potpisali su ga Aleksandra Krebel Kostrenčić u ime poslodavca te sindikalni povjerenik SIKD-a Robert Ujčić.

Kolektivnim pregovorima prethodilo je usuglašavanje novog Pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta. Njime se organizacija i opis radnih mjesta prilagodio stvarnoj situaciji i potrebi te se otvorila mogućnost za određivanje novih koeficijenata složenosti poslova. Tako je za većinu radnih mjesta u proizvodnji i računovodstvu kolektivnim ugovorom utvrđena mogućnost povećanja koeficijenta ovisno o zalaganju radnika te njegovoj sposobnosti da radi na više mjesta odnosno strojeva.

U odnosu na dosadašnji Kolektivni ugovor utvrđen je dodatak na neoporezivu otpremninu prilikom odlaska radnika u mirovinu u iznosu od 400,00 kuna po godini staža u „Kamenu". Do povećanja osnovice u ovom trenutku nije moglo doći zbog pada prodaje vezanu uz pandemiju izazvanu koronavirusom na njihovim glavnim tržištima. Dogovoreno je da će se o tome razgovarati pri idućim pregovorima, dok će se za ovu godinu isplatiti 5.000,00 neoporezivih kuna kao nagradu za postignute radne rezultate.