NASTAVLJA SE NIZ USPJEŠNO PROVEDENIH IZBORA ZA RV

 

Dana 31.05. uspješno su provedeni izbori za članove radničkih vijeća u labinskom komunalnom društvu „1.maj“ d.o.o. Labin. Kako je Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije jedini predao listu kandidata, unatoč tome što u Društvu djeluje i Samostalni sindikat radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima, jasno je da će u ovom četverogodišnjem mandatu sva tri člana radničkog vijeća biti predstavnici SIKD-a.

Tijekom svibnja provedeni su i izbori u Umaškom pogonu „Aluflexpack novi“ d.o.o. Zadar gdje se biralo pet članova, porečkoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi sa jednim članom te u Pazinskom „Kamen“ d.d. gdje se biralo pet članova. I u ovim slučajevima radnici su se izjašnjavali samo o našoj listi kandidata te su svugdje izabrani. Izlaznost na izbore od preko 50% radnika sa pravom glasa, pokazuje zainteresiranost radnika za sudjelovanje u suodlučivanju, što je za pohvalu. SIKD je pokazao koliko mu je važno da svi radnici kod poslodavca imaju svoje predstavničko tijelo, bez obzira na sindikalno članstvo.

Pored izbora za članove radničkih vijeća u većini je sredina odmah obavljen i izbor povjerenika radnika zaštite na radu koji se biraju u istom broju kao i za radničko vijeće.