Predsjednica SIKD čestitala novom gradonačelniku Pule Filipu Zoričiću

Pula

 

Predsjednica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Marina Cvitić obratila se pismenim putem novom gradonačelniku Filipu Zoričiću, kojim putem mu je ujedno čestitala na izboru i povjerenju kojeg su mu dali građani Pule, te ga pozvala na buduću suradnju i predložila susret.

Namjera je da gradonačelnika ukratko upozna sa načinom rada i djelovanja SIKD-a koji djeluje u gotovo svim poduzećima i ustanovama gdje je Grad Pula vlasnik ili osnivač, te u tim poduzećima i ustanovama ima potpisane kolektivne ugovore, čime je nezaobilazan socijalni partner gradskoj upravi.

U ovim izazovnim, gotovo neizvjesnim vremenima socijalni dijalog ne samo da je važan, već i neophodan, pa je cilj Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije da uspostavi korektne i partnerske odnose za koje je potreban i neposredni kontakt sa novo izabranim gradonačelnikom.

Filipu Zoričiću, predloženo je da u skladu sa svojim raspoloživim vremenom, ali u što kraćem roku, nađe vremena za kratak sastanak, kako bi ga predstavnici SIKD-a upoznali sa stanjem radnih prava i razinom socijalnog dijaloga u trgovačkim društvima i ustanovama u kojima djeluje sindikat, ali i da dogovore smjer daljnjeg zajedničkog djelovanja.

U dopisu je naglašeno kako će se SIKD truditi da se odnos sa gradonačelnikom u narednom razdoblju temelji na međusobnom uvažavanju i povjerenju, što je preduvjet dobrih partnerskih odnosa.