Uprava Valamara usvojila zahtjev SIKD-a za isplatu nagrade

Imperial
Uprava Valamar Riviere odgovorila je pozitivno na zahtjev SIKD-a da se radnicima Valamar Riviere i Imperial Riviere isplate neoporezive nagrade.
Nakon usuglašavanja stavova, smatramo da smo u ovom momentu dogovorili nagradu, možda ne u iznosu kakvog smo očekivali i kakvog radnici Valamara zaslužuju, ali u svakom slučaju temeljenu na pravednim kriterijima.
Dogovoreno je:
- da će se svim stalnim radnicima koji imaju plaću d0 15.000,00 kuna bruto, svim stalnim sezoncima, kao i sezonskim radnicima koji su zaposleni do 31.05.2021. isplatiti nagrada za pripremu sezone u iznosu od 1.300,00 kuna sa plaćom za lipanj
- svim ostalim sezonskim radnicima koji su zaposleni nakon 31.05.2021. biti će isplaćena nagrada u iznosu od 1.000 kn neto sa plaćom za kolovoz pod uvjetom da su odradili sezonu i ostali do kraja u radnom odnosu do isteka ugovora o radu
- u 7. i 8. mjesecu predviđeni su programi nagrađivanja koji nose do 1.000 kn neto, a nagrada će se dodjeljivati na prijedlog neposrednih rukovoditelja .
Nije postignut dogovor vezano za dodatnu nagradu u srpnju i besplatnu prehranu, za radnike koji nisu na smještaju kod poslodavca, što je SIKD tražio. Međutim, poslodavac je izrazio spremnost da ponovo sagleda ove teme u srpnju, ovisno o razvoju situacije sa cjelokupnim poslovanjem.
Iskreno se nadamo da će sezona biti dobra, da će se i u srpnju i u kolovozu ostvarivati jako dobri rezultati, u kojem slučaju će Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije inzistirati na dodatnim nagradama.