Povećane plaće u „KAMEN“ Pazin

 
Kamen Pazin
Kako krajem lipnja ističe Kolektivni ugovor za „Kamen“ d.d. Pazin Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije je sa Upravom Kamena pregovarao oko produljenja njegove primjene, odnosno izmjena i dopuna.
Dogovoreno je povećanje plaća za 5% odnosno, osnovica se sa dosadašnjeg iznosa od 2.900,00 povećala na 3.050,00 kuna počevši od 1. lipnja. Unatoč pandemiji u protekloj godini koja je utjecala na poslovanje Društva, mjere koje je Uprava poduzimala u cilju poboljšanja poslovanja, postignut je dobar poslovni rezultat za 2020. godinu, iako je 6,7% manji u odnosu na prethodnu godinu. Tome je doprinijela i nova sistematizacija radnih mjesta te organizacijska shema. Trinaesta plaća isplaćena je u punom iznosu u lipnju, dok će se regres za godišnji odmor u iznosu od 2.000,00 kuna isplatiti u srpnju. Radnici ostvaruju pravo i na neoporezive nagrada za ostvarene radne rezultate vezana koje su individualne i vezuje se uz osobni doprinosa radnika i prisutnost na poslu, a do maksimalnog iznosa od 5.000,00 kuna.
Održane su konstituirajuće sjednice Radničkog vijeća i povjerenika zaštite na radu. Za Predsjednika radničkog vijeća izabran je Oliver Drndić dok je za Koordinatora povjerenika zaštite na radu izabran Toni Zović.