Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije tražio dodatnu nagradu zbog rada u otežanim uvjetima za radnike Jadran d.d. Crikvenica

 

Jadran

Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije uputio je dana 24. lipnja 2021. godine dopis prema Upravi Jadran d.d. Crikvenica sa zahtjevom o isplati dodatne nagrade radnicima zbog rada u otežanim uvjetima.

Naime, u nekoliko navrata predstavnici sindikata su razgovarali sa Upravom o realnom problemu nedostatka radnika, što je podrazumijevalo pojačani angažman postojećih, posebno stalnih, radnika. Kako se booking povećava, tako se nedostatak radnika pojavljuje u punom opsegu i sve je vidljiviji kod radnika koji su na izmaku snaga. Unatoč svim tim problemima, prema ocjeni Uprave, posao se odrađuje vrhunski, radnici pokazuju koliko su profesionalni, koliko im znače gosti, posao, kompanija, stoga su u sindikatu Istre, Kvarnera i Dalmacije stava da to treba i nagraditi kroz određeni vid dodatne nagrade radnicima u neoporezivom iznosu. Tu nagradu trebali bi dobiti svi radnici, radnici na koeficijentu, radnici s posebnim ugovorom, neovisno o visini ugovorene plaće; svi osim „visokog“ managementa.

Podsjetimo, u Jadran d.d. Crikvenica dogovoreno je da se radnicima tijekom ove sezone povećaju materijalna prava kroz povećanje osnovice i covid dodatak o čemu se uskoro očekuje potpis Sporazuma, a isto tako očekuje se i prihvaćanje ove inicijative koja bi dodatno dokazala radnicima da se njihov rad i trud cijene.