Radnicima Valamar Riviere Poreč i Imperial Riviere Rab izdašne nagrade za srpanj

Valamar 1Uprave Valamar Riviere i Imperial Riviere su razmotrile zahtjev SIKD-a od 27.07.2021. da se radnicima isplati nagrada za srpanj, a sve kako bi ta plaća bila ista ili približno ista kao plaća za lipanj. Naime, za lipanj je radnicima uz plaću bila isplaćena nagrada u visini od 1.300,00 kuna.
Prihvaćen je prijedlog SIKD-a o diferencijaciji nagrade za 7. mjesec pa će svim radnicima zaposlenim do 30.06.2021. (koji će biti u radnom odnosu na 31.07.2021. i koji su odradili barem pola mjeseca srpnja/min. 15 kalendarskih dana rada) biti isplaćena nagrada u visini od 1.200 kn neto.
Radnicima zaposlenim od 01.07.2021. (koji će biti u radnom odnosu na 31.07.2021. i koji su odradili barem pola mjeseca u srpnju/ min. 15 kalendarskih dana rada) biti će isplaćena nagrada u visini od 600 kn neto.
Nadalje, SIKD je predložio vezano za dodatne nagrade „start up“ koje će se davati na temelju doprinosa za srpanj i kolovoz na temelju odluke poslodavca, da direktori raspodjelu sredstava dogovore sa voditeljima , odnosno šefovima koji najbolje znaju procijeniti doprinos svakog pojedinog radnika; da se kao prioritetno nagrade stalni radnici (naravno koji su radili), stalni sezonski radnici i radnici sezonci povratnici koji su i najranije počeli raditi i koji „nose“ najveći teret. Prema prijedlogu SIKD-a niti jedan takav radnik koji je radio tijekom srpnja ne bi trebao dobiti manju plaću u odnosu na mjesec lipanj, a to se može postići na način da im se daje nagrada od najmanje 250,00 kuna pa na više.
Nadamo se da će direktori prihvatiti naše savjete, jer samo na taj način možemo očekivati zadovoljne radnike, koji su tijekom ova dva zahtjevna i izazovna mjeseca dali maksimalni doprinos ostvarenju dobrih poslovnih rezultata.
U SIKD-u smo zadovoljni što je poslodavac uvažio naše zahtjeve, te se iskreno nadamo da će ova sezona , iako je teška i zahtjevna, potrajati čim dulje, da će se ostvariti dobri poslovni rezultati koji će nam omogućiti pune plaće, ali i druga materijalna prava.