Radnicima Aminessa (ex. Lagune Novigrad) Božićnica, regres za GO, dar u naravi….

 
 
aminesNakon što se tijekom ljetnih mjeseci isplatio dodatak na plaću, odnosno nagrade radnicima Aminessa u visini od 5.000,00 kuna, Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije dogovorio je sa Upravom dodatna materijalna primanja do konca godine.
Sa plaćom za listopad svim radnicima (stalnim i sezonskim) isplatiti će se regres za godišnji odmor u visini od 60,00 kuna bruto po danu GO.
Radnicima na neodređeno vrijeme, stalnim sezonskim radnicima i radnicima na određeno vrijeme koji su u radnom odnosu bili 10 mjeseci ili duže isplatiti će se Božićnica u maksimalno neoporezivom iznosu od 3.000,00 kuna.
Sezonskim radnicima koji su u radnom odnosu na dan 30.11.2021. godine, a radili su više od 6 mjesece isplatiti će se razmjerni dio božićnice. 
Pravo na dar u naravi u maksimalno neoporezivom iznosu od 600,00 kuna pripada svim stalnim radnicima i radnicima koji su u radnom odnosu na određeno vrijeme i radili su više od 10 mjeseci.
Naravno, radnici koji sukladno Kolektivnom ugovoru ostvaruju pravo na dar djetetu isti će također biti isplaćen do konca godine u iznosu od 600,00 kuna po djetetu.
Radnicima koji ostvaruju pravo na  jubilarnu nagradu, ista će se također isplatiti do konca godine po kriterijima iz Kolektivnog ugovora. 
 
Socijalni partneri ubrzo će započeti i nove pregovore o visini plaće za narednu godinu, kao i za dodatna materijalna prava.