Održana Izvještajna skupština SIKD-e

Danas je u porečkom Hotelu Materada održana Izvještajna skupština Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije. S obzirom da su restriktivne mjere okupljanja spriječile održavanje Skupštine u prethodnoj godini, predsjednica Sindikata prezentirala je predstavnicima podružnica u Skupštini rad i poslovanje Sindikata za posljednje dvije godine, odnosno za 2020. i 2021. godinu.
U uvodnom dijelu sjednice sve prisutne je pozdravio gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić koji je izrazio zadovoljstvo da smo upravo Poreč izabrali za održavanje ovogodišnje Skupštine, a pritom istaknuo i zadovoljstvo suradnjom i socijalnim dijalogom sa našim Sindikatom.
Predsjednica je u svojem izvještaju o radu istaknula kako je ove dvije izvještajne godine obilježila pojava epidemije koja je potresla globalnu ekonomiju, a ujedno i Hrvatsku. Posljedično je ekonomska kriza ugrozila i materijalna prava radnika, a vjerujemo kako je naš Sindikat svojim radom i angažmanom na svim razinama odgovorio na adekvatan način te tako opravdao svoju svrhu postojanja, a to su radnici i promicanje radničkih prava.
Ono što nas posebno ispunjava te uvelike pokazuje potporu radu Sindikata je osnivanje većeg broja novih podružnica, povećanje broja članova te veliki broj pobjeda na izborima za Radnička vijeća, pa čak i u poduzećima gdje do sada nismo djelovali ili djelujemo kao manjinski Sindikat. Sve nam to daje dodatan vjetar u leđa da u narednom razdoblju budemo prisutniji, snažniji, a u konačnosti i efikasniji u borbi za radnička prava.
U svečanom dijelu sjednice podijeljena su i priznanja za podružnice koje su se istaknule u svojem radu u 2020. i 2021. godini, i to:
Aluflexpack - za najveći broj učlanjenja u 2020. godini
Valamar Riviera Poreč - za najveći broj učlanjenja u 2021. godini
Holcim Koromačno - za ustrajnost i hrabrost u pregovorima za materijalna prava u 2020. i 2021. godini
JVP Pula i JVP Pazin - za visok udio sindikalno organiziranih radnika
Eugen Stanissa - za kreativnost i izradu strategije koja je naposljetku dovela do velike pobjede na izborima za Radničko vijeće u Valamar Rivieri
Ovim putem se zahvaljujemo na podršci svim našim sindikalnim aktivistima, svim članovima Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije te se nadamo još većim zajedničkim uspjesima u 2022. godini
 
Skupština