POVEĆANJE MATERIJALNIH PRAVA U AMINESSU

amines
 
Potpisom Kolektivnog ugovora i Sporazuma u turističkom poduzeću Aminess okončani su pregovori za materijalna prava radnika u 2022. godini.
Povećanje osnovice za obračun plaće od 1. svibnja iznosi 10%, što je najveće povećanje osnovice za obračun u istarskim turističkim kompanijama, te nova osnovica iznosi 4.500,00 kuna.
Osim iskoraka u podizanju osnovice, socijalni su partneri ugovorili i značajnije nagrade djelatnicima u ljetnim mjesecima. Tako će radnici, uz ispunjavanje određenih uvjeta vezanih uz radni angažman, za svoj doprinos u četiri intenzivnija ljetna mjeseca biti nagrađeni sa po 2.000,00 mjesečno.
Sporazumom je ugovorena i Božićnica u visini 3.000,00 kuna za radnike sa ugovorom na neodređeno, za radnike sa ugovorom za stalne sezonske poslove te radnike sa ugovorom na određeno uz ispunjavanje uvjeta od najmanje 10 mjeseci radnog odnosa u tekućoj godini. Sezonski će radnici ostvarivati pravo na razmjerni dio božićnice sukladno mjesecima trajanja radnog odnosa, uz uvjet da je trajao najmanje 6 mjeseci.
Ugovorena je i isplata dara u naravi ukoliko poslodavac ostvari bolje poslovne rezultate u usporedbi sa 2019. godinom, i to od 300 do 800 kuna.
Vjerujemo kako je Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije, kao jedini sindikat koji djeluje u kompaniji, ishodom kolektivnih pregovora uspio ispuniti očekivanja svojih članova, ali i ostalih radnika poduzeća koji će prepoznati naš angažman i svojim članstvom podržati naš rad u budućem razdoblju.