POTPISAN SPORAZUM O BOŽIĆNICI U MASLINICI

Maslinica 1
 
U proteklom je tjednu održan inicijalni sastanak sa novom upravljačkom strukturom u Maslinici, odnosno novim prokuristom i direktorom ljudskih potencijala, te vlasnicima poduzeća. Jedna od tema sastanka bila je i božićnica koja Kolektivnim ugovorom bila utvrđena u visini 3.000,00 kuna, što je bio maksimalno neoporezivi iznos do listopada ove godine, kada je isti povećan na 5.000,00 kuna.
Sa poslodavcem smo sporazumom utvrdili da će božićnica ove godine iznositi 5.000,00 kuna za 12 mjeseci rada u poduzeću, odnosno razmjerno mjesecima rada u 2022. godini za one koji nisu ispunili uvjet 12 mjeseci radnog odnosa, a imali su najmanje 2 mjeseca rada kod poslodavca.
Na sastanku smo dogovorili početak pregovora za potpisivanje novog Kolektivnog ugovora za siječanj, do kada poslodavac planira i izraditi novi tarifni prilog. Poslodavac je iznio informaciju kako planira niz aktivnosti kojima će pokušati maksimalno privući domicilnu radnu snagu za naredne sezone, što je bila i politika kompanije dugi niz godina.