Radnicima Pulaprometa veće plaće

Nakon nekoliko kruga pregovora, dogovoreno je povećanje plaća i drugih materijalnih prava radnika Pulaprometa i to već s plaćom za ožujak.
Tako će se osnovica za obračun plaće povećati za 7%, odnosno s dosadašnje 401,33 Eur na 429,42 Eur, koeficijent za deficitarna radna mjesta (vozači, automehaničari, autoelektričari i autolimari), povećavaju se s 1,90 na 1,95; a stalni mjesečni dodatak povećava se s 92,91 Eur na 95,00 Eura.
Dežurnim vozačima na sve sate odrađene na linijama, obračunavati će se dodatak za otežane uvjete rada, a radnicima koji su na pripravnosti, dodatak će se obračunati na sve ugovorene sate pripravnosti, neovisno o intervenciji.
Zbog drugačije ugovorenog obračuna naknade prijevoza na i s posla, radnici kojima je prebivalište van mjesta kuda saobraćaju autobusi Pulaprometa, značajno će se povećati naknada prijevoza.
Iako dogovoreno povećanje plaće nije u potpunosti ispunilo očekivanja radnika, uzimajući u obzir da je prije 8 mjeseci plaća porasla za 13%, ovakvim povećanjem uspjeli smo zadržati realnu plaću uslijed inflacije. Već na jesen, prije usvajanja gradskog proračuna, uslijediti će novi kolektivni pregovori za cijenu rada u 2024.
Pulapromet