Ipak nastavak pregovora

djecjivrtic grdelin

Sukladno dogovorenom na skupu članova u buzetskom Dječjem vrtiću Grdelin, predstavnici SIKD-a sastali su se prošli tjedan (08. lipnja) s Gradonačelnikom Buzeta, na kojem su mu prenijeli stavove članstva  po pitanju otvorenih kolektivnih pregovora, odnosno njihovo nezadovoljstvo tijekom pregovora.
Nakon dužeg razgovora, obostrano iznoseći argumente, zaključeno je kako neće biti nikakvih smanjenja postojećih prava zaposlenih. Za radna mjesta koja se mogu međusobno uspoređivati prema složenosti poslova, unutar ustanova i organizacija za koje se vode pregovori, pokušati će se iznaći najbolja rješenja po pitanju njihove osnovne plaće. To će biti dio nastavka kolektivnih pregovora.
Pripremiti će se novi tekst prijedloga kolektivnog ugovora, nakon čega će se ponovno sazvati zbor članova na kojem bi se raspravljalo o tom novom prijedlogu. S prijedlozima i zaključcima s tog zbora krenut će se u nastavak pregovora. Uz poštivanje dogovorenog procjenjuje se da bi prpegovori mogli uskoro i završiti.
Ovime su trenutno otklonjeni uvjeti za pokretanjem oštrijih sindikalnih aktivnosti, a koje će ovisiti o rezultatima nastavka pregovora, o čemu će konačnu odluku donijeti sami članovi Sindikata.