Vodnjan: Potpisan novi trogodišnji kolektivni ugovor za djelatnike dječjeg vrtića

https://ipress.hr/istra/71425-vodnjan-potpisan-novi-trogodisnji-kolektivni-ugovor-za-djelatnike-djecjeg-vrtica?fbclid=IwAR0jmdRhJbhFzqNvg9fk-r3N_6gMhMOp0PY01bCcXHv_yja38jjojbpcPm0kolektivni-vrtic-2 Petar Pan Vodnjan

Rezultat je to pregovora u kojima je Grad iskazao svoj pogled na predškolski odgoj i obrazovanje kao i značaj i vrednovanje istog, a Sindikat je istovremeno pokazao razumijevanje za trenutak i mogućnosti Grada.

Kolektivni ugovor je pokazatelj suradnje i razvijanja partnerskih odnosa i kao takav najveće dostignuće socijalno partnerskih odnosa. Ovo je novi Kolektivni ugovor kojim su regulirana međusobna prava i obveze, radnicima osigurane isplate svih dodataka na plaću i naknada plaće koje su do sada u internim aktima bili tek mogućnost. Istovremeno su povećane plaće i korigirani odnosi u plaćama u Ustanovi na osnovu novog, dogovorenog pristupa, povećanjem koeficijenata u različitom iznosu pri čemu je odgojiteljicama, kao nositeljicama djelatnosti, koeficijent za izračun plaće povećan za nešto više od 16 %.