Održan sastanak sa novim gradonačelnikom Opatije

 

Sastanak Opatija 1

Dana 12. srpnja 2021. godine održan je sastanak predstavnika Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije sa novim gradonačelnikom Opatije gosp. Fernandom Kiriginom.

U ime sindikata sastanku su prisustvovali Tea Dešković Peulić povjerenica u Parkovima Opatija, Vitomir Trabonjača povjerenik u Liburnia Riviera Hoteli te voditelj ureda Rijeka Vedran Sabljak.

Tema sastanka bilo je stanje u Liburnia Riviera Hotelima te Parkovima Opatija koje je ocijenjeno kao napredak u odnosu na ne tako davnu prošlost, pogotovo kada govorimo o međusobnim odnosima na relaciji poslodavac-radnici, odnosno sindikati, ali i materijalnim pravima radnika.

Otvorena su i pitanja problema s kojima se susreću ova dva društva s fokusom na nedostatak kvalitetne, ali i općenito, radne snage koja je aktualna posvuda, a posebno izražena u turističkom sektoru. Zajednički zaključak je da će u narednom periodu tržište rada, odnosno potražnja za kvalitetnom radnom snagom koja će garantirati i kvalitetu usluge, diktirati cijenu rada koja bi se trebala postupno povećavati.

Gradonačelnik je iskazao razumijevanje prema potrebama radnika te izrazio želju da u budućnosti kroz kvalitetan socijalni dijalog zajednički radimo na tome da se osiguranjem što boljih uvjeta života i rada domicilno stanovništvo zadrži u Opatiji, ali isto tako u Opatiju privuku novi ljudi.

Dogovoreno je da obje strane ostaju otvorene jedna naspram druge za sve teme koje su od interesa kako za radnike tako i za jedinicu lokalne samouprave.