𝐑𝐀𝐃𝐍𝐈𝐂𝐈𝐌𝐀 𝐕𝐀𝐋𝐀𝐌𝐀𝐑𝐀 𝟏𝟑. 𝐏𝐋𝐀Ć𝐀 𝐈 𝐁𝐎Ž𝐈Ć𝐍𝐈𝐂𝐀 𝐔 𝐕𝐈𝐒𝐈𝐍𝐈 𝟏.𝟎𝟎𝟎,𝟎𝟎 𝐄𝐔𝐑𝐀

406643188 671202525131196 4141852781492224677 n 1
Nakon što je Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije tijekom studenog uputio inicijativu za pokretanje kolektivnih pregovora i određivanje visine 13. plaće i božićnice, potpisom Sporazuma okončani su pregovori te će djelatnici Valamar grupe do kraja godine ostvariti pravo na izdašne nagrade, i to:
𝟏𝟑. 𝐏𝐋𝐀Ć𝐀 – svim stalnim radnicima i radnicima u cjelogodišnjem radu isplatit će se 13. plaća u neto iznosu u visini 𝟕𝟎𝟎,𝟎𝟎 eura.
𝐁𝐎Ž𝐈Ć𝐍𝐈𝐂𝐀 – svim stalnim radnicima i radnicima u cjelogodišnjem radu isplatit će se božićnica u neto iznosu u visini 𝟑𝟎𝟎,𝟎𝟎 eura, stalnim sezoncima u visini 𝟐𝟎𝟎,𝟎𝟎 eura, sezonskim radnicima koji su radili najmanje 6 mjeseci u godini 𝟏𝟒𝟎,𝟎𝟎 eura, a sezonskim radnicima koji su radili od 2 do 6 mjeseci 𝟕𝟎,𝟎𝟎 eura.
Radnicima koji su tijekom 2023. godine otišli u mirovinu, isplatit će se iznosi razmjerno odrađenim mjesecima u godini.
Osim toga, Kolektivnim je ugovorom utvrđen i dar u naravi te dar djetetu, i to:
𝐃𝐀𝐑 𝐔 𝐍𝐀𝐑𝐀𝐕𝐈 – svim radnicima koji su u radnom odnosu na 1.12.2023. sukladno Kolektivnom ugovoru Društva pripada dar u naravi (Valfresco) u vrijednosti 𝟏𝟑𝟐,𝟕𝟑 eura.
𝐃𝐀𝐑 𝐃𝐉𝐄𝐓𝐄𝐓𝐔 – svim radnicima Društva koji su u radnom odnosu na dan 1.12.2023. isplatit će se dar djetetu u visini 𝟏𝟑𝟐,𝟕𝟑 eura, za svako dijete do navršenih 15 godina života.
Drago nam je da je poslodavac tijekom pregovora uvažio dio naših argumenata i zahtjeva, pa su iznosi nešto viši negoli su bili prethodne godine. Ovo je samo nastavak kontinuiranog i uspješnog programa nagrađivanja djelatnika u Valamar grupi, koji traje već duži niz godina i svake je godine bogatiji, pa možemo reći da je Valamar pozitivan primjer socijalnog partnera i poslodavca koji može biti uzor mnogim drugima.

Osnovane nove podružnice SIKD-a

 NOVE PODRUŽNICE
 
Osnovane su dvije nove podružnice Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije u ustanovama predškolskog odgoja i obrazovanja, i to u Dječjem vrtiću "Radost" u Poreču i Dječjem vrtiću "Morski konjić" u općini Tar - Vabriga.
Ovo je samo jedan od dokaza predanog i kvalitetnog rada našeg sindikata koji svakim danom sve više učvršćuje svoju poziciju najbrojnijeg sindikata u području predškolskog odgoja i obrazovanja na području Istre i Kvarnera.
Nadamo se da će naši novi članovi biti zadovoljni radom našega sindikata, da ćemo opravdati njihova očekivanja te im ovim putem želimo srdačnu dobrodošlicu u našu sindikalnu obitelj !

SKUP RADNIKA VALAMAR GRUPACIJE U DESTINACIJI POREČ

POREČ
Održan je skup radnika za djelatnike Valamar Riviere u destinaciji Poreč gdje su i djelatnici u ovoj destinaciji imali priliku čuti rezultate prethodne sezone, izvješće o stanju u društvu, ali i radu sindikata.
Radnicima se obratila predsjednica Sindikata Marina Cvitić, koja je radnicima predstavila naš rad u prethodnoj godini, te govorila o ciljevima sindikata u narednim pregovorima. U ime Radničkog vijeća Skup su vodili predsjednici radničkih vijeća Radomir Milevoj za Valamar Rivieri te Donata Dumičić za Imperial Rivieru, a uz njih su Skupu prisustvovali i naši sindikalni povjerenici Ivana Radin i Ivan Ergović, sindikalni aktivist i predstavnik radnika u Nadzornom odboru Eugen Stanissa te voditelj ureda u Rijeci Vedran Sabljak.

SKUP RADNIKA VALAMARA U RAPCU

RABACRABAC 1
Održan je Skup radnika u destinaciji Rabac na kojemu je djelatnicima i u ovoj destinaciji predstavljen rad radničkog vijeća, rad sindikata i rezultati poslovanja.
Drago nam je da je Skupu prisustvovao veliki broj radnika, što znači da su radnici zainteresirani za stanje i razvoj poduzeća, ali i aktivnosti sindikata u prethodnoj godini i najavu pregovora za 2024.

MAKARSKA: SKUP RADNIKA IMPERIAL RIVIERA

MAKARSKA

Održan je Skup radnika u Imperial Rivieri za destinaciju Makarska. Skup je predvodila predsjednica Radničkog vijeća Donata Dumičić, uz podršku članova Radničkog vijeća iz destinacije Ivane Gavrić i Marine Vidić, dok su Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije predstavljali voditelji ureda Vedran Sabljak i Luka Puniš.

Bilo nam je drago prisustvovati okupljanju radnika i u ovoj destinaciji, predstaviti naš rad u 2023. godini i najaviti što očekujemo u narednom razdoblju. Nakon Skupa održani su i razgovori sa našim članovima, a i ostalim radnicima, koji su imali niz pitanja i sugestija kako popraviti uvjete rada i ostalih prava u narednoj sezoni.