POTPISAN ANEKS U JVP POREČ

vatrogasci Poreč
Potpisan je Aneks Kolektivnog ugovora u JVP Poreč, a kojim je dogovoreno:
- Povećanje osnovice za obračun plaće za 5%;
- Uvođenje dodatka na sate pasivnog dežurstva 10%;
- Povećanje stalnog mjesečnog dodatka;
- Ugovoreni su iznosi prigodnih nagrada (uskrsnica, regres i božićnica) u maksimalno neoporezivim iznosima.
Ovim su Aneksom materijalna prava djelatnika u porečkoj vatrogasnoj postrojbi uređena i povoljnije od onih propisanih državnim pravilnikom, a vjerujemo da će se uspješna suradnja nastaviti i dalje.

POVEĆANJA MATERIJALNIH PRAVA U PULA PROMETU

Pulapromet

Nakon što smo u proteklu godinu i pol osnovicu dignuli preko 20%, a za određena radna mjesta još i više te ugovorili i neka druga materijalna prava potpisan je novi aneks KU kojim je došlo do novog povećanja materijalnih prava.

Osnovica je dignuta za gotovo 5%;

Povećanje stalnog mjesečnog dodatka;

Korekcija iznosa jubilarnih nagrada i otpremnina;

Povećanje paušalne naknade za topli obrok i nagrade za prisutnost

Uveden je dar u naravi u visini 100,00 eura;

Povećanje iznosa regresa za GO za 11%;

Istovremeno je dogovoreno kako će se na idućim pregovorima, a koji su predviđeni za jesen, raspravljati i o koeficijentima složenosti poslova.

Aneks stupa na snagu sa 1. siječnja.

𝐏𝐎𝐓𝐏𝐈𝐒𝐀𝐍 𝐊𝐎𝐋𝐄𝐊𝐓𝐈𝐕𝐍𝐈 𝐔𝐆𝐎𝐕𝐎𝐑 𝐙𝐀 𝐃𝐉𝐄𝐂̌𝐉𝐈 𝐕𝐑𝐓𝐈𝐂́ 𝐑𝐀𝐏𝐂̌𝐈𝐂́𝐈 𝐙̌𝐌𝐈𝐍𝐉

DV Rapčići Žminj
Načelnik Općine Žminj Željko Plavčić i sindikalna povjerenica Sindikata Istre Kvarnera i Dalmacije u DV Rapčići Žminj Katija Križman, potpisali su jučer Kolektivni ugovor za DV kojim se uređuju prava i obveze radnika i osnivača u općinskoj ustanovi predškolskog odgoja. Prvi je to Kolektivni ugovor potpisan u ovoj predškolskoj ustanovi, obzirom da su do sada prava i obveze radnika i poslodavca bili utvrđeni jednostranim aktom – Pravilnikom o radu.
Kolektivnim ugovorom utvrđeni su koeficijenti radnih mjesta na temelju složenosti poslova i odgovornosti, te osnovica koja je jednaka za sve korisnike općinskog proračuna. Radnici ostvaruju pravo i na naknada za prehranu u iznosu od 70 Eura mjesečno, te dodatak (nagrada) za prisutnost od 2,00 eura po danu prisutnosti na radu.
Dogovoreni su i ostali dodaci na plaću i to:
- 8% za rad u skupini sa djetetom sa teškoćama u razvoju kada nema asistenta
- 5% za mentorstvo studentima na praksi
- 10% za mentorstvo pripravnicima,
- 50% za prekovremeni rad, rad noću i nedjeljom, te
- 35% za rad subotom.
Radnicima DV isplatiti će se Božićnica, regres za GO, Uskrsnica, te dar djetetu do neoporezivog iznosa kao i radnicima Općinske uprave.
Nadalje, dogovorene su i jubilarne nagrade za svakih 5 godina rada u DV u visini neoporezivih iznosa utvrđenih Pravnikom o porezu na dohodak, otpremnina za odlazak u mirovinu u visini od 3 prosječnih mjesečnih plaća u ustanovi, te solidarne potpore u skladu s Pravilnikom o porezu na dohodak.
💬 Marina Cvitić, predsjednica SIKD:
"Zadovoljni smo postignutim dogovorom, i zbog činjenice što su se značajno povećala materijalna primanja radnika i to od 180 do 250 Eura mjesečno, ali i zbog same činjenice što su materijalna prava radnika regulirani dvostranim aktom, tj. Kolektivnim ugovorom, što je rezultat socijalnog dijaloga dvaju socijalnih partnera. Kolektivni ugovor jamči veću sigurnost radnika, a s druge strane predstavlja doseg dijaloga socijalnih partnera koji se zasniva na povjerenju, te međusobnom uvažavanju i suradnji. Uvjerena sam da je ovo samo početak dobre suradnje Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije i načelnika Općine Žminj, te da će se ovisno o punjenju općinskog proračuna, uvjeti rada i primanja radnika samo poboljšavati.".

POBJEDA NA IZBORIMA ZA RADNIČKO VIJEĆE

KD Čistoća Rijeka
U utorak 9. siječnja, održali izbori za članove Radničkog vijeća u komunalnom društvu Čistoća Rijeka.
Nakon prebrojavanja glasova ustanovljena je dominantna pobjeda Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije sa osvojena 4 mandata, dok je SSKH osvojio 1 mandat. U Radničko vijeće su s naše liste ušli:
👉 Josip Ćorković
👉 Renata Babić
👉 Silvan Kovačević
👉 Ana Radošević
Svim izabranim čestitamo i želimo puno uspjeha u radu radničkog vijeća

𝐎𝐒𝐍𝐎𝐕𝐀𝐍𝐀 𝐍𝐎𝐕𝐀 𝐏𝐎𝐃𝐑𝐔𝐙̌𝐍𝐈𝐂𝐀 𝐃𝐕 𝐕𝐈𝐒̌𝐊𝐎𝐕𝐎

419201515 694697182781730 6677782519844557638 n 1
Pozitivan novogodišnji trend osnivanja podružnica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije nastavlja se i dalje. Naš predan rad u borbi za prava radnika prepoznat je u još jednoj ustanovi predškolskog odgoja i obrazovanja - 𝐃𝐉𝐄𝐂̌𝐉𝐈 𝐕𝐑𝐓𝐈𝐂́ 𝐕𝐈𝐒̌𝐊𝐎𝐕𝐎.
Naše sindikalno društvo povećalo se za novih 56 članova koji su se učlanili u novoosnovanu podružnicu, a 11. siječnja održana je Izborna skupština na kojoj je za povjerenicu izabrana 𝐒𝐚𝐧𝐣𝐚 𝐏𝐨𝐳̌𝐞𝐠𝐚 𝐓𝐫𝐧𝐣𝐚𝐧𝐢𝐧, za njenu zamjenicu 𝐌𝐚𝐣𝐚 𝐁𝐥𝐚𝐳̌𝐞𝐯𝐢𝐜́ 𝐊𝐚𝐮𝐳𝐥𝐚𝐫𝐢𝐜́, a uz njih je izabrana i članica sindikalnog povjereništva 𝐀𝐧𝐤𝐢𝐜𝐚 𝐂́𝐨𝐫𝐤𝐨𝐯𝐢𝐜́.
Prva zadaća bit će nam izrada prijedloga kolektivnog ugovora te pokretanje inicijative za pregovore, a ne sumnjamo da će isti rezultirati povećanjem dosadašnjih prava radnika u Dječjem vrtiću Viškovo.
Svim novim članovima želimo dobrodošlicu u našu sindikalnu obitelj, a izabranom vodstvu čestitamo i želimo puno uspjeha u sindikalnom radu