MARINA CVITIĆ, predsjednica SIKD-a: "VELIKE SU KAZNE ZA POSLODAVCE KOJI ZAPOŠLJAVAJU "NA CRNO", ALI BEZ VIŠE INSPEKTORA RADA, OSTAT ĆE TO MRTVO SLOVO NA PAPIRU"

https://www.glasistre.hr/hrvatska/marina-cvitic-predsjednica-sikd-a-velike-su-kazne-za-poslodavce-koji-zaposljavaju-na-crno-ali-bez-vise-inspektora-rada-ostat-ce-to-mrtvo-slovo-na-papiru-816252

 

Marina GI

Dobre su novosti što će radnik imati pravo na neplaćeni dopust od pet radnih dana godišnje za pružanje osobne skrbi, s time da ga poslodavac u tom periodu ne smije odjaviti iz obveznih osiguranja. I drugo, imao bi pravo jednom u kalendarskoj godini biti odsutan s posla (uz naknadu plaće), kada je zbog osobito važnog i hitnog obiteljskog razloga nastalog bolešću ili nesrećom, prijeko potrebna njegova trenutna nazočnost, kaže Marina Cvitić

 

Zaposlenicima fažanskog Dječjeg vrtića "Sunce" povećane plaće

 

https://www.glasistre.hr/istra/zaposlenicima-fazanskog-djecjeg-vrtica-sunce-povecane-place-811282

Uvažavajući trend smanjivanja kupovne moći uslijed galopirajuće inflacije, gdje su najugroženiji oni sa nižim primanjima, dogovoreno je povećanje koeficijenata za spremačice – servirke, odnosno pomoćnog osoblja te tehničkog osoblja, kao i odgajatelja. Povećanje plaće kroz koeficijente iznosi od 4,5 do 11 posto.
Dogovoreno je i da se svim radnicima isplaćuje mjesečni dodatak za prehranu u iznosu od 416 kuna neto, koji će se umanjivati razmjerno vremenu provedenom na radu za dane kada je radnik na bolovanju.

Usklađivanjem s pravima radnika Općine Fažana, povećale su se naknade za bolovanje, ali i jubilarne nagrade i solidarne potpore. Socijalni partneri dogovorili su i pravedniji način isplate naknade prijevoza na i s posla koji se temelji na udaljenosti mjesta rada od mjesta prebivališta, i to u iznosu od 1,36 kuna po kilometru.

DV Sunce

Uslijed značajnog povećanja troškova života POVEĆANA PLAĆA I KOEFICIJENTI RADNIKA MONTE GIRO D.O.O. PULA

https://www.glasistre.hr/pula/uslijed-znacajnog-povecanja-troskova-zivota-povecana-placa-i-koeficijenti-radnika-monte-giro-doo-pula-811096

Marina Cvitić, predsjednica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije je tom prigodom istakla kako je dolaskom novog direktora značajno poboljšan socijalni dijalog kako sa socijalnim partnerom, tako i sa radnicima, pa su samim tim i međuljudski odnosi puno bolji. Radnici neopterećeno odrađuju svoje poslove i zadatke, posebno kad znaju da se njihov rad adekvatno cijeni. 

Monte Giro

Predsjednica SIKD-a Marina Cvitić: Direktorica i Nezavisni sindikat Zračne Luke Pula UZIMAJU SIROMAŠNIMA I DAJU "BOGATIMA"

https://www.glasistre.hr/pula/predsjednica-sikd-a-marina-cvitic-direktorica-i-nezavisni-sindikat-zracne-luke-pula-uzimaju-siromasnima-i-davaju-bogatima-810810

Jučer je u Zračnoj luci Pula potpisan jedan nepravedan i za većinu radnika dugoročno nepovoljan Kolektivni ugovor. Potpisali su ga u ime Zračne luke Pula direktorica Nina Vojnić Žagar, a u ime Nezavisnog sindikata Zračne luke Pula Zvonimir Lokmer. Kao predsjednica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, takav akt kojim se najranjivijim, po plaćama u ZL Pula najsiromašnijim radnicima, plaća umanjuje do gotovo 200 kuna neto, da bi se onima sa većim plaćama digla za preko 1.500,00 kuna, ne želim i neću potpisati.

Zračna Luka Pula

NAPOKON POSTIGNUT DOGOVOR SINDIKATA I UPRAVE: Pulapromet povećao plaće za 13 posto

 
Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije te Sindikat prometa i veza Hrvatske dogovorili su s Upravom trgovačkog društva Pulapromet d.o.o. povećanje materijalnih prava radnika, izvijestili su danas iz Pulaprometa.
Dogovoreno je povećanje osnovice plaće za 13 posto i povećanje neoporezivog iznosa u visini od 200 kuna mjesečno.
Nadalje, poslodavac će radniku koji odlazi u mirovinu isplatiti dodatak u iznosu od 200 kuna neto za svaku navršenu godinu neprekinutog radnog staža u Pulaprometu.
Pulapromet