Zaposlenima u riječkim vrtićima prekipjelo, mogli bi u štrajk: “Djecu nam drže u podrumima, bez WC-a”

Kako bi se izjednačili s učiteljima, sindikati su tražili povećanje osnovice od 5 posto u visini od 947,18 eura, uvođenje dodataka za otežane uvjete rada, drugačije definiranje odredbe za naknadu prijevoza te korekciju koeficijenata.
Prilikom okončanja proteklih pregovora kao Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije upozoravali smo na neravnomjerno povećanje plaća svih zanimanja unutar sustava predškolskog odgoja i obrazovanja u Rijeci, gdje je prema našem mišljenju veliki broj radnika dobio nikakvo ili zanemarivo povećanje.
Tu smo prvenstveno mislili na tehničko osoblje kao što su pomoćni radnici, spremačice, ekonomi, ali i radnici u stručnim timovima i administrativni radnici.
DV u Rijeci mirenje

'Notorna je laž da je sindikat odlučio kojim radnicima će se povećati plaće'

https://istarski.hr/node/98053-notorna-je-laz-da-je-sindikat-odlucio-kojim-radnicima-ce-se-povecati-place

SIKD nije ništa propustio napraviti; napravio je upravo ono što je trebao – povećao je plaće svim radnicima. I te informacije prenosimo članovima, a ako to nekoga boli ili mu je krivo, neka se upita zašto. Niti klevećemo, niti lažemo, a surađujemo sa svima sindikatima koji pokazuju volju za suradnjom. a onima koji se služe klevetama i lažima da bi došli do članova, suradnja će biti upravo onolika koliko ti sindikati zaslužuju.

marina cv

𝐏𝐑E𝐊𝐈𝐃 𝐏𝐑𝐄𝐆𝐎𝐕𝐎𝐑𝐀 𝐈 𝐏𝐎𝐊𝐑𝐄𝐓𝐀𝐍𝐉𝐄 𝐏𝐎𝐒𝐓𝐔𝐏𝐊𝐀 𝐌𝐈𝐑𝐄𝐍𝐉𝐀 𝐔 𝐑𝐈𝐉𝐄𝐂𝐈

https://www.novilist.hr/rijeka-regija/rijeka/sprema-li-se-rijeci-strajk-u-vrticima-prekinuti-pregovori-iz-grada-nam-nisu-ponudili-doslovno-nista/

DV Rijeka 1

Vedran Sabljak, voditelj ureda Rijeka:
"Došli su na sastanak i prenijeli informaciju da u proračunu nema sredstava za povećanje koje tražimo. Očekivali smo makar bilo kakav protuprijedlog, ali nismo dobili doslovce ništa i zbog toga smo odlučili prekinuti pregovore i krenuti s postupkom mirenja.".

Potpisan kolektivni ugovor za Dječji vrtić Snježna pahulja Fužine

https://rgk.hr/potpisan-kolektivni-ugovor-za-djecji-vrtic-snjezna-pahulja-fuzine/

DV Fužine

U uredu načelnika Općine Fužine upriličeno je svečano potpisivanje kolektivnog ugovora za Dječji vrtić Snježna pahulja Fužine čime su poboljšana prava zaposlenih u vrtiću. Kolektivni ugovor potpisali su u ime Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije sindikalna povjerenica Tihana Miloš i voditelj ureda Rijeka Vedran Sabljak, ravnateljica vrtića Mirna Švast i načelnik Općine Fužine David Bregovac. Potpisanim ugovorom plaće zaposlenih povećane su za 25%.

Sinidkalna povjerenica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Tihana Miloš zahvalila je osnivaču Općini Fužine na prihvaćanju inicijative radnika vrtića i prijedlog sindikata za povećanje osnovice od 25% i nekih koeficijenata što će zasigurno pridonijeti zadovoljstvu djelatnika.