POTPISAN ANEKS KU ZA DOM POREČ

dom poreč
 
Nakon višemjesečnih pregovora i razgovora s osnivačem, potpisan je Aneks Kolektivnog ugovora za djelatnike u Domu za starije i nemoćne Poreč.
Inicijativa sindikata iz prosinca rezultirala je povećanjem osnovice za obračun plaće od 5%, a koje je krenulo od 1. siječnja, te novim povećanjima koeficijenata sa plaćom za ožujak gdje je došlo do povećanja koeficijenata od 5 do 10% za gotovo sva radna mjesta u ustanovi.
Uz to, ugovoreni su i dodaci za otežane uvjete rada za radna mjesta koji su nositelji djelatnosti u Domu, a sve kako bi se plaće gradskog doma valorizirale kao i istovjetna radna mjesta u javnim službama, odnosno ustanovama socijalne skrbi pod direktnom nadležnošću države.
Kada se sva ugovorena prava uzmu u obzir, dolazimo do podatka da je kod gotovo svih radnih mjesta došlo do značajnijeg pomaka koji se kreće i do 30% za najzahtjevnija radna mjesta u ustanovi što je značajan pomak u odnosu na dosad ugovorena materijalna prava.
Iako nismo postigli sve što smo si u pregovorima zamislili i željeli, vjerujemo da ćemo u nekim narednim pregovorima postići i daljnji iskorak za sve djelatnike ustanove. Svim članovima i dionicima pregovora se zahvaljujemo na suradnji i konstruktivnim razgovorima te se nadamo kako će se kvalitetni socijalni dijalog nastaviti i u budućnosti.