Potpisan novi Kolektivni ugovor za Brijuni Rivijera d.o.o.

Brijuni riviera
Predstavnici Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Marina Cvitić, predsjednica i Aldo Buić sindikalni povjerenik u Brijuni Riviera d.o.o. te predsjednik Uprave društva Ivica Butorac potpisali su ovaj tjedan novi Kolektivni ugovor kojim su znatno poboljšana dosadašnja prava radnika.
Dogovoreno je, između ostaloga, značajno povećanje koeficijenata radnih mjesta, od 4% za one s najvišim primanjima pa do više od 10% za radnike s najnižim plaćama. Povećan je i iznos otpremnina za odlazak u mirovinu na 3 prosječne bruto plaće radnika.
Pregovori s Upravom Društva bili su konstruktivni i korektni, utemeljeni na povjerenju i međusobnom uvažavanju. Direktor, g. Ivica Butorac, ponovno je pokazao spremnost na socijalni dijalog i socijalnu osjetljivost. I u prošloj 2022. godini Brijuni rivijera je radnicima isplatila regres, božićnicu i nagrade u maksimalnom neoporezivom iznosu, čime je umanjen udar inflacije na životni standard radnika.
Novi Kolektivni ugovor je usklađen i sa zakonskih izmjenama. Primjenjuje se od 1. siječnja ove godine i sklopljen je na rok od dvije godine, za razliku od dosadašnjih Kolektivnih ugovora koji su se sklapali na godinu dana, čime se sigurnost ugovorenih prava značajno povećava. Unatoč tome što se KU sklapa na određeno vrijeme, tijekom svih ovih godina, od kada je sklopljen prvi Kolektivni ugovor za Brijuni Rivijera, prava radnika su se redovito unapređivala.