UGOVORENA POVEĆANJA MATERIJALNIH PRAVA U VALAMAR GRUPACIJI

Valamasr
Nakon što je Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije koncem godine pokrenuo inicijativu za kolektivne pregovore te nakon više održanih sastanaka sa poslodavcem, postignut je dogovor te potpisan Aneks Kolektivnog ugovora i Sporazum sa poslodavcem za 2024. godinu.
Sa poslodavcem je dogovoren rast osnovnih plaća za više od 170 radnih mjesta koji obuhvaćaju gotovo 90% zaposlenika, a ta se povećanja (ovisno o radnom mjestu) kreću i do više od 20%.
Osim toga, prošlogodišnja sezonska nagrada koja je isplaćivana u lipnju, srpnju i kolovozu za specijalistička je radna mjesta povećana sa 200 na 400 eura mjesečno, a nakon dugo godina našeg inzistiranja uvedena je i naknada za lokalne djelatnike koji ne koriste organizirani smještaj kod poslodavca.
Lokalni će djelatnici tako primati naknadu u visini 66,67 eura mjesečno tijekom 6 sezonskih mjeseci (od svibnja do listopada).
S obzirom na nelogičnosti na koje upozoravamo poslodavca već duže vrijeme, a vezano uz Valamar jamstvo, na prijedlog sindikata dodatak za dvokratni rad isplaćivat će se (pored prošle godine ugovorenog minulog rada u kompaniji) iznad Valamar jamstva.
Nadamo se kako će poslovni rezultati omogućiti i dodatne razgovore tijekom godine kako bi do konca 2024. godine razgovarali i o pomacima u ostalim primanjima radnika.