PROSVJED VRTIĆKIH RADNIKA NA PULSKOM FORUMU. "Ono što se sprema bit će jako loše. Ne samo za radnike, već i za djecu i njihovu budućnost"

https://www.glasistre.hr/pula/prosvjed-vrtickih-radnika-na-pulskom-forumu-ono-sto-se-sprema-bit-ce-jako-lose-ne-samo-za-radnike-u-vrticima-vec-prvenstveno-za-djecu-i-za-njihovu-buducnost-782235

Prosved DPS

Ovo nije lokalni, već opći problem kojim želimo ukazati na nezadovoljstvo svih radnika dječjih vrtića jer ono što se sprema bit će jako loše ne samo za radnike u vrtićima, već prvenstveno za djecu i za njihovu budućnost. Ovo nas vraća 50 godina unazad, izjavio je Rajko Kutlača, voditelj pulske organizacije Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije. Napominje da je u planu omasoviti vrtiće bez ulaganja koje je prebačeno na jedinice lokalne samouprave, a one pak to ne mogu isfinancirati. Za takvo su stanje prvenstveno krivi teški uvjeti rada i u nekim općinama i gradovima sramotno niska materijalna prava, kaže.No, vladajući peru ruke, odgovornost za ulaganje spuštena je na lokalnu razinu a svi znamo da su regionalne razine velike. Rješenje za nadomjestak manjka odgojitelja vladajući vide u prekvalifikaciji učitelja, čime odgojiteljice nisu zadovoljne, veli Kutlača. Dodaje da se time obezvređuju njihova stručnost, znanje i kompetencije, rad i trud koji su uložile tijekom studija.