Zatražen sastanak s Upravom Cluba Adriatic

Zbog nedostatka neposrednih informacija o stanju u Društvu Club Adriatic d.o.o koje je već duže vrijeme u poteškoćama pa je u lipnju prošle godine predložena i predstečajna nagodba, Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije je, dopisom od 4. veljače, zatražio sastanak s Upravom Društva, s prijedlogom da to bude sredinom veljače. Sve informacije koje Sindikat ima, naime, zapravo su one iz medija ili su iščitane na stranicama FINE, što svakako nije dobra podloga za sindikalnu aktivnost u zaštiti interesa članova zaposlenih u Kampu uvala Slana te na Orebiću.
Mišljenje je Sindikata da tražbine radnika od 9.739.935,04 kuna koje nisu predmet predstečajne nagodbe jer se smatraju prioritetnim potraživanjima, Plan financijskog i operativnog restrukturiranja u postupku predstečajne nagodbe iz kojeg je vidljivo smanjivanje radnika, planirano namirenje radnika iz prodaje imovine, istovremeno prikupljanje ponuda za strateško povezivanje i dokapitalizaciju Društva trebaju biti zajedničke teme socijalnih partnera, Uprave i sindikata koji djeluju u Društvu.
Dodatna tema o kojoj bi valjalo također razgovarati jest podatak da (po saznanjima SIKD-a) za 2014. godinu nije potpisan sporazum oko eventualnih umanjivanja prava iz Kolektivnog ugovora, a u obračun dugovanja prema radnicima taj period nije obuhvaćen.