Sretan 1.maj Praznik rada

sretan 1maj

Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije čestita građanima i radnicima Praznik rada, sa željom da se posebna situacija s epidemijom koronavirusa što prije riješi i omogući im normalan život, u kojem će, u najmanjoj mogućoj mjeri, kako u obitelji, tako i na mjestu rada, osjećati posljedice epidemije.

U zajedništvu sa drugim sindikatima, SIKD će se truditi aktivno sudjelovati u normalizaciji stanja koje pretpostavlja, prije svega, zadržavanje radnih mjesta, ali i onemogućavanje pokušaja zlouporabe teškog gospodarskog stanja s kojim se suočava skoro cijeli svijet, na štetu radnika. 

Stota obljetnica radničkih demonstracija u Puli 1920. godine trebala je biti povod za posebno ovogodišnje obilježavanje 1.maja u Puli koje se tradicionalno njeguje, uz sudjelovanje predstavnika Grada Pule, Zajednice Talijana, Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, županijskig organizacija SSSH-a i Sindikata državnih službenika i namještenika. Ove godine posebnoj obljetnici željeli su se priključiti i predstavnici Udruge antifašističkih boraca i antifašista. Epidemija koronavirusa i mjere zaštite građana, između ostalog i kroz zabranu okupljanja, prisilile su organizatore da odgode planirano obilježavanje značajne obljetnice pulskog radništva. Sukladno tim mjerama, obilježavanje 1.maja u Puli u petak, bit će samo komemorativno - polaganjem vijenaca na spomen ploču poginulim radnicima 1920. godine na Portarati.