Zatražen sastanak s opatijskim gradonačelnikom

grad opatija

Predsjednica SIKD-a Marina Cvitić zatražila je od gradonačelnika Opatije Ive Dujmovića sastanak na temu Liburnia Riviera hoteli. Zahtjev je upućen i članicama Nadzornog odbora Andrei Radančić i Heleni Masarić.
Prije ovog zahtjeva, a s namjerom da gradonačelnik bude upoznat sa situacijom u ovom opatijskom hotelijeru, predsjednica SIKD-a uključila ga je u nekoliko korespondencija koje su se odvijale između poslodavca Liburnia Riviera hoteli i sindikata koji djeluju u Društvu. U obrazloženju zahtjeva za neposrednim sastankom, predsjednica SIKD-a navela je da se Sindikat, nažalost, nakon inicijalnog sastanka s predstavnicima novog vlasnika, prevario misleći da je Društvo LRH napokon dobilo vlasnika i Upravu koja će ga, nakon toliko godina stagniranja i lošeg poslovanja, vratiti tamo gdje pripada na karti turističke ponude, a radnicima napokon vratiti vjeru da postoje poslodavci kojima je stalo do kvalitetnih kadrova. Prateći zbivanja u LRH Sindikat koji je u turizmu svjedočio raznim situacijama, naime, strahuje da bi daljnje aktivnosti sadašnje Uprave mogle dovesti do njegove potpune devastacije. U svjetlu najnovijih događanja vezanih uz LRH, a to je prijedlog emisije novog paketa dionica kojim bi se dokapitaliziralo društvo, Sindikat izražava podršku gradu Opatiji i jedinicama lokalne samouprave (koje su u suvlasništvu kontrolnog paketa dionica) da ne pristaju sudjelovati u dokapitalizaciji. Podržava se i stav gradonačelnika Opatije da nije spreman sudjelovati u dokapitalizaciji jer smatra da postoje i druga rješenja kojima poslodavac može pribjeći kako bi osigurao novac za isplatu plaća i tekuće poslovanje društva.
S obzirom da dosadašnjim djelovanjem predstavnici novog vlasnika SIKD-u nisu ulili nadu u časne namjere, njegovo je mišljenje da i iza prijedloga dokapitalizacije mogu stajati namjere koje ne idu u smjeru zaštite Društva i radnika, već sticanja potpune kontrole nad vlasničkim udjelom LRH koja bi im dala „otvorene ruke" da rade što žele.