U Liburnia Riviera Hotelima isplata božićnice od 3.000,00 kuna

LRH

Na sastanku održanom između predstavnika radnika i nove uprave LRH, predstavili su se novi predsjednik Uprave gosp. Karl Eckerstorfer te član Uprave gosp. Dušan Mandič. Prezentirali su ciljeve i viziju nove Uprave za budućnost LRH. Tu se prvenstveno podrazumijeva da se Liburnia Riviera Hoteli u narednim godinama ponovno pozicioniraju kao nositelj cjelogodišnjeg turizma na Kvarneru, a kao glavne ciljeve Uprave naveli su osiguranje stabilnosti, produktivnosti i kontinuiteta. Za ostvarenje će trebati vremena no očekuje se da će se zajedničkim zalaganjem Uprave i svih radnika to i ostvariti.
Ono što je značajno u promjenama, a vezano je uz prava radnika, te se planira implementirati od sljedeće godine jest:
- povećanje plaće svim radnicima koje ne bi trebalo biti ispod 6%, uz dodatnu korekciju koeficijenata određenih radnika sukladno njihovim kompetencijama, znanju i vještinama na način da se za svako radno mjesto utvrdi minimalno tri razreda koeficijenata za to radno mjesto.
- isplata maksimalno neoporezivog iznosa od 5.000,00 kuna (prijedlog SIKD je da se svim radnicima na koje se odnosi KU isplati nagrada), a raspored isplata dogovorit će se sa sindikatom.
- priprema organizacije za daljnji rast plaća s fokusom na rastu varijabilnog
dijela.
- fokus na zapošljavanju što više radnika sa lokalnog područja.
- osiguranje stabilnosti radnih mjesta kroz povećanje broja ugovora na neodređeno i broja ugovora za stalne sezonce.
Liburnia Riviera hoteli će ove godine svojim radnicima isplatiti božićnicu u iznosu od 3.000,00 kuna.
Sve navedeno Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije je pozdravio uz zelje da se kroz najavljena povećanja prava radnika te njihov daljnji rast u sljedećim sezonama LRH uistinu povrati status vodeće turističke kompanije na Kvarneru