Premoćno u Plavoj laguni i Valamaru

Premoćna je bila pobjeda listi Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije na izborima za radnička vijeća u turističkim kućama Valamar Riviera i Plava laguna. Za Radničko vijeće Valamara Riviere koje ima 11 članova krajem prošlog tjedna izabrano je  osam (8) članova s liste SIKD-a, dok će u Radničkom vijeću Plave lagune, također od 11 članova, čak deset (10) biti s liste SIKD-a. S istim rezultatom okončani su jučer u Plavoj laguni i izbori za povjerenike zaštite na radu. 

Jučer su provedeni izbori za RV i povjerenike zaštite na radu i u pulskim komunalnim društvima Pula Herculanea i Pragrandeu. U Pula Herculanei izbornim rezultatom potvrđen je sastav iz prethodnog mandata, odnosno među tri člana RV-a i u sljedeće četiri godine bit će jedan član s liste SIKD-a. Radničko vijeće Pragrandea ima jednog člana i to s liste SIKD-a.

Na izbore za RV u Općoj bolnici Pula koji su održani 26. travnja, nažalost, nije se odazvao dovoljan broj od jedne trećine radnika, što za posljedicu donosi da  radnici ostaju bez radničkog vijeća.