Radnicima Maslinice božićnica u iznosu od 3.000,00 kuna

Maslinica  pict
Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije dogovorio je sa predstavnicima Maslinice isplatu božićnice u iznosu od 3.000,00 kuna. Pravo na navedeni iznos imaju radnici koji su u radnom odnosu na neodređeno vrijeme ili su u radnom odnosu na određeno vrijeme, a radni odnos mu je u tekućoj godini trajao 12 mjeseci. Radnici kojima je radni odnos u tekućoj godini trajao kraće od 12 mjeseci, ostvaruju pravo na razmjerni dio božićnice, na način da će za svaki mjesec radnog odnosa ostvariti pravo na 250,00 kuna. Pravo na božićnicu neće ostvarivati radnici koji su otkazali ugovor o radu, ili nisu prihvatili ponudu poslodavca za produžavanje ugovora pod istim uvjetima, odnosno radnik kojemu je poslodavac otkazao ugovor o radu zbog skrivljenog ponašanja.
Poslodavac će, temeljem svoje odluke i svojih kriterija darivati radnike poklon paketom.
U skladu sa Kolektivnim ugovorom, radnicima koji imaju dijete do 15.-te godine starosti isplatiti će se dar djetetu u maksimalno neoporezivom iznosu od 600,00 kuna, kao i jubilarna nagrada po kriterijima iz KU, a sve u tjednu prije Božića.
Na inicijativu Sindikata, radnicima koji su bili u radnom odnosu cijeli studeni, a kojima je isplaćena neto plaća ispod 5.000,00 kuna, isplatiti će se razlika do 5.000,00 kuna do konca godine.
Predstavnici Sindikata pozitivno su ocijenili i prijedlog novog tarifnog priloga, temeljem kojeg će se znatno povećati plaća svim radnicima, a socijalni partneri će se dogovoriti o vremenu primjene, ovisno o situaciji koja će biti u idućoj godini. Nadajmo se da će epidemiološka situacija u narednoj godini biti bolja, te da neće biti neizvjesnosti oko bookinga za 2021. čime će se omogućiti primjenu novog TP, a što će ovisiti i o primjeni povećanja plaća u okruženju.
Za podsjetiti je da je tijekom sezone od srpnja do rujna svim radnicima isplaćeno po 5.000,00 kuna neoporezive nagrade, čime je Maslinica kao i većina drugih turističkih kompanija isplatila radnicima maksimalni neoporezivi iznos.