POVEĆANJE PLAĆE I OSTALIH MATERIJALNIH PRAVA RADNIKA PLAVE LAGUNE

Plava laguna
Nakon što smo tijekom veljače poslodavcu dostavili inicijativu za kolektivne pregovore, a tijekom ožujka održali i više sastanaka, postignut je dogovor o povećanju plaća i materijalnih primanja za djelatnike Plave lagune.
Aneksom Kolektivnog ugovora ugovoreno je povećanje osnovice za obračun plaće za 7,5%, te će ona od 1. svibnja iznositi 610,00 eura. Osim povećanja osnovice za obračun plaće, djelatnici će u 2023. godini moći ostvariti pravo na maksimalno neoporezive iznose nagrada za radne rezultate (995 eura) i prigodnih nagrada (663 eura).
Prigodne nagrade iznose:
- Prigodna nagrada za Uskrs: 100,00 eura (zaposlenim djelatnicima na dan Uskrsa)
- Prigodna nagrada za Božić: 563,00 eura (proporcionalno mjesecima radnog odnosa u 2023. godini)
Nagrada za radne rezultate isplaćuje se po dosadašnjim kriterijima, odnosno prema ostvarenom fondu sati, i to:
- Nagrada za radne rezultate (travanj, svibanj, lipanj, kolovoz, rujan): 158,00 eura
- Nagrada za radne rezultate (srpanj): 205,00 eura
Uz to, poslodavac je u 2023. godini ponudio individualna povećanja plaća podizanjem koeficijenata djelatnicima za više od 600 radnika te je njihovo povećanje, uz sva ranije navedena, u prosjeku dodatnih 10%.
Kao što uvijek naglašavamo, Plava laguna je kompanija koja ima jedan od najkvalitetnijih Kolektivnih ugovora, gdje sve ugovoreno postaje sastavni dio Kolektivnog ugovora kao trajno materijalno pravo. U SIKD-u smo zadovoljni što smo potpisnici takovog Kolektivnog ugovora koji radnicima prije svega pruža sigurnost i kvalitetne uvjete rada.