NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR U P.P.C BUZET

ppc buzet

Nakon sedam potpisanih Aneksa, a na zahtjev poslodavca, potpisan je novi Kolektivni ugovor za „P.P.C. Buzet“ d.o.o. (bivši „Cimos“). Potpisali su ga član Uprave Dominik Mayer, sindikalna povjerenica SIKD-a Tea Mileta uz supotpis voditelja ureda Vidmar Darka te sindikalni povjerenik Sindikata metalaca Elvis Sirotić uz supotpis regionalnog povjerenika Šoljić Juraja.

Novi je kolektivni ugovor usklađen sa izmjenama Zakona o radu, a pored dosad utvrđenih prava radnika uveden je jedan dan plaćenog dopusta povodom smrti djeda i bake te isplata regresa ukupno neoporezivom iznosu (=663,61 EUR) koji će se isplaćivati u dva navrata. Uvedena je i naknada za prehranu tijekom rada prilikom rada noću i nedjeljom kada kuhinja ne radi umjesto dosadašnjih suhih obroka.

          Kolektivnim je ugovorom definiran rast plaće od najmanje 80% iskazane inflacije za prethodnu godinu što se redovito čini. Iako su osnovne plaće radnika u ovoj godini povećane za 11% primanja radnika su i nadalje niska zbog čega je prisutna fluktuacija radnika te sve veća prisutnost stranih radnika. Osnovna plaća početnika u proizvodnji iznosi =755,00 EUR što nije primamljivo, uz rad u tri smjene, subotom i nedjeljom, za domaće radnike.