POVEĆANJE PLAĆE ZA LABINSKE VATROGASCE

jvp labin
Potpisan je Aneks kolektivnog ugovora za radnike u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Labin, kojim se osnovica za obračun plaće povećava za 10%. Time se osnovica za obračun plaće povećava sa =325,70 EUR na =358,27 EUR, a primjenjuje se od 01. listopada ove godine. To je treće povećanje osnovice u ovoj godini. Od početka godine osnovica je rasla za 8%, a od 01. lipnja za još 15%.
Rezultat je to kolektivnih pregovora sa osnivačima ove Postrojbe koji su dozvolili ovaj porast iz osiguranih sredstava za rad Postrojbe u ovoj godini.
Ovime se nisu dostigla materijalna prava radnika utvrđena Pravilnikom o klasifikaciji radnih mjesta profesionalnih vatrogasaca, mjerilima za njihovo utvrđivanje i koeficijentima složenosti poslova (donijela ga je Hrvatska vatrogasna zajednica) te Uredbom Vlade RH o visini dodataka na osnovni koeficijent za radna mjesta profesionalnih vatrogasaca.
Na sastanku sa osnivačima dogovoreno je da će se izraditi novi Kolektivni ugovor usklađen sa navedenim aktima (Pravilnik i Uredba) kada se utvrdi budući način financiranja vatrogasne djelatnosti jer je ovo trenutni maksimum kojeg osnivači mogu podnijeti.