Izvještaj o radu Sindikata Istre i Kvarnera u 2011. godini

Izvještaj o radu za 2011. godinu
    

Odlukom Skupštine o izmjeni Statuta koja se 27. siječnja 2012. godine održala u Puli, u Domu hrvatskih branitelja, Sindikat Istre i Kvarnera proširio je područje djelovanja s Istarske i Primorsko goranske županije na teritorij cijele Hrvatske. Na Skupštini je, uz ovu jednoglasno donesenu Odluku, na isti način usvojen i Izvještaj o radu Sindikata u 2011. godini koji je podnio predsjednik Bruno Bulić te donesena odluka o promjeni članice Nadzornog odbora: Zlatu Šujević koja je otišla u mirovinu, do kraja mandata ovog saziva Skupštine, zamijenila je Liljana Opašić.

Godinu za nama najbolje oslikava podatak da se u njoj, u najboljoj varijanti i u malobrojnim  u društvima i ustanovama u kojima djelujemo, uspjelo minimalno povećati plaće radnicima od 1-2%, maksimalno do 3 %. Umjesto da u osvrtu na proteklu godinu govorimo o postignutom barem malo boljem sindikalnom i radničkom standardu u situaciji smo kada uspjehom nazivamo to što nismo nazadovali.U tom kontekstu 2011. godinu dominatno je obilježilo mukotrpan rad za zadržavanje prava članova iz postojećih kolektivnih ugovora i teška, ali u konačnici, može se ipak reći, sa više od 500 novih članova uspješna borba za zadržavanje članstva u većini od stotinjak podružnica, usprkos činjenici o nekoliko pokrenutih stečajeva ( Jadran Crikvenica. Metalac, IRZA), viškovima radnika u više poduzeća, prirodnom gubitku članova kroz odlazak radnika u mirovinu ili u vrlo maloj mjeri iščlanjivanju iz Sindikata zbog nezadovoljstva, što nas treba najviše brinuti. U takvoj situaciji, kad moramo s maksimalnom pažnjom biti koncentrirani na brojne sindikalne aktualne i potencijalne probleme, posebno zabrinuti moramo biti i situacijama kojima smo se suočavali u nekim podružnicama, na kojima se izgubilo puno sindikalnog vremena, a u kojima se u nekim osobnim sukobima ili konfliktu interesa zaboravilo da je imperativ sindikalnim aktivistima, za koji su dobili povjerenje članova, prije svega interes organizacije i člana.  

Nije raskinut nijedan kolektivni ugovor što se može smatrati dobrim rezultatom s obzirom na stalne pokušaje poslodavaca i  na izuzetno teško stanje u gospodarstvu. Na šestim izborima za radnička vijeća u velikoj većini poduzeća u kojima su sudjelovale liste SIK-a polučen je rezultat koji je ispunio naša očekivanja, odnosno u instituciji radničkog suodlučivanja predstavnici SIK-a bit će još prisutniji, ali time, i odgovorniji za daljnju afirmaciju tog instituta koji se, ni nakon 16 godina od utemeljenja, još uvijek u brojnim sredinama ne koristi u potrebnoj mjeri za interese radnika.


Na području Primorsko-goranske županije osnovane su tri nove podružnice, dvije su nažalost „ugašene“ u Istarskoj županiji, a novoosnovanom podružnicom s područja Ličko-senjske županije ( Hotel Macola) stvoreni su preduvjeti za proširenje područja djelovanja SIK-a i na druge županije odnosno na teritorij cijele Hrvatske koji je bilo potrebno regulirati i kroz odgovarajuću izmjenu Statuta.

Protekla sindikalna godinu imala je i dva vrlo negativna obilježja.

Jedno je manifestirano u neuspješnima naporima SIK-a da Gospodarsko socijalno vijeće Istarske županije ne bude više privjesak vlasti, već zaista mjesto oživotvorene ideje socijalnog partnerstva.

Drugo je došlo do izražaja u nastavku poremećenih odnosa s županijskom upravom i, posebno, s upravom najvećeg i najznačajnijeg istarskog grada –Pule.

Osim spomenutog nefunkcioniranja GSV-a Istarske županije kao mjesta tripartitnog socijalnog dijaloga, na što SIK upozorava godinama, koji se, primjerice, prošle godine sastao tek jednom, i u prošloj je godini nastavljeno ignoriranje Sindikata u aktivnostima Županijske skupštine. Uzroci takvom stanju kriju se u različitim pogledima na probleme, kritičkom odnosu SIK-a prema  potezima vlasti i njegovom nepristajanju da nosi „ružičaste naočale“ u pogledima na gospodarsko i društveno stanje koje ga okružuje na svim razinama, ne samo na nacionalnoj.   

Što se tiče županijske slike o Istri kao «najrazvijenijoj» hrvatskoj županiji kakvu su vrlo smišljeno u hrvatskoj javnosti stvorili najviše istarski političari, o njenoj iskrivljenosti najbolje govore podaci o tome da je prosječna plaća u Istri na razini ili ispod republičkog prosjeka ( prije osamostaljenja bila je za 20-30 posto veća), da je u Istarskoj županiji život najskuplji u odnosu na druge županije, da su temelji njenog gospodarstva pretežito nekvalitetna radna mjesta s ugovorima na određeno vrijeme u turizmu i trgovini, odnosno poslovi sezonskog karaktera. O tome objektivno svjedoče podaci Zavoda za zapošljavanje po kojima brojka od 2500 nezaposlenih po ljeti raste na preko 10 tisuća zimi. Županija s takvim karakteristikama  ne može čovjeku i obitelji koja živi od svoga rada osigurati pristojan život. Istina je da je Istra nakon političkih promjena 90-tih imala puno bolju podlogu za razvoj, što su oni koji su u proteklih dvadeset godina vodili Hrvatsku, ali i Istru «uspješno» uništili. Činjenica kojom se političari vole hvaliti, o tome da je Istra najveći hrvatski izvoznik, zahvaljujući najviše brodogradnji i Uljaniku, zapravo opasno zamagljuje istinu da je u Istri, od nekad uspješne i bogate industrijske proizvodnje koja je osiguravala gospodarsku stabilnost i razvoj, koja je poticala malo i srednje poduzetništvo i obrt, preostalo tek nekoliko jačih gospodarskih subjekata, što donosi vrlo neizvjesnu budućnost. Neizvjesnost dodatno podcrtava oslanjanje na turizam kao ključnu granu razvoja koja ne samo zbog sadašnje nekonkurentnosti nego i zbog podložnosti nizu utjecaja,  po sindikalnom mišljenju, to sigurno ne može i ne smije biti. Kako značajni dio članstva SIK-a pripada upravo turizmu naša su uvjerenja duboko utemeljena u iskustvima s kojima smo se suočavali u toj djelatnosti.     

Situacija s Pulom, najvećim i najznačajnijim istarskim gradom još je gora od županijske slike.

Po pokazateljima koji oslikavaju život u svim istarskim gradovima, a već godinama posebno život u Puli kao, uz Vukovar, najskupljem hrvatskom gradu ili koji govore o stanju u pulskom gospodarstvu,  posebno u komunalnoj infrastrukturi i u komunalnim poduzećima,  2011. potvrđuje da Pula kontinuirano ide nizbrdo. Po saznanjima i iskustvima SIK-a Pula izgleda nikada od rata naovamo nije imala upravnu ekipu s manje sindikalne i socijalne osjetljivosti te problematičnijeg gradonačelnika. Ostat će uvijek ostati zapamćen kao osoba „pod čijom su palicom“, prvi put nakon razdoblja vladavine fašističke Italije, sindikati tuženi za štrajk i za čije je uprave, uz pomoć PR agencija, pokrenuta lavina diskreditacijskih  napada na SIK, posljedicu kojih, zbog izostanka socijalnog dijaloga i suradnje, nažalost najviše trpe pulski građani i radnici u gradskim tvrtkama, kojima je život u Gradu sve skuplji, a dosegnuta radnička prava sve ugroženija.

    

U prošloj godini SIK se u svojim aktivnostima, nažalost,  suočavao i sa sindikalnom nesolidarnošću.

Najizraženije je to bilo u slučaju otkaza sindikalnom povjereniku u pulskom Vodovodu u kojem je poslodavac za svoje antisindikalne i nezakonite radnje koje su dovele na kraju i do prestanka rada SIK-a u Vodovodu, imao prešutnu podršku drugog sindikata – Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima iz SSSH-a. Ovaj je slučaj, osim sindikalne nesolidarnosti, potvrdio nastavak, već spomenutog, višegodišnjeg  djelovanja pulske vlasti na čelu s gradonačelnikom protiv SIK-a koji je bio započet  u studenom 2009. godine štrajkom u Pula Herculanei, Pulaprometu i Javnoj vatrogasnoj postrojbi, odnosno tužbom protiv sindikata za  štrajk. I u slučaju otkaza povjereniku u Vodovodu koji je sada na Sudu, kao i u slučaju sudskog postupka vezanog za štrajk, jedno je sigurno: neodgovorno se troši novac poreznih obveznika. Možemo se samo nadati da će i građani kao birači jednom progledati i da takvima koji proganjaju jednog radnika i njegovu obitelj neće više dati glas za vođenje Grada.

S nesolidarnošću kolega iz SSSH-a, ovog puta na razini same središnjice, suočili smo se i na međunarodnom planu. Zbog njihovog protivljenja iz Međuregionalnog sindikalnog odbora CGIL-CISL-UIL Friuli Venezia Giulia -SSSH Hrvatska SIK-u je, na zahtjev za pristupanje toj međunarodnoj sindikalnoj asocijaciji koja radi u okviru Europske konfederacije sindikata, diplomatski odgovoreno da za raspravu ili odluku o tom zahtjevu nisu osigurane pretpostavke suglasnosti svih članica.  Prethodni razgovori s talijanskim sindikalcima pokazali su da prepreka za pridruživanje SIK-a Odboru svakako nisu oni. I dalje otvoreno pitanje mogućeg članstva SIK-a u spomenutom Međuregionalnom sindikalnom odboru nije, međutim, bilo razlogom za prestanak dugogodišnje uspješne suradnje s talijanskim sindikatima koja je nastavljena i kroz djelovanje ( u svibnju prošle godine) otvorenog Savjetovališta u prostorima SIK-a u Labinu u kojem stručni radnici «Patronata ITAL» - specijalizirane organizacije za podršku radnicima po pitanjima mirovina, skrbi, socijalne sigurnosti, zaštite na radu, obiteljskih prava  koja djeluje unutar talijanske sindikalne središnjice UIL, a financira se sredstvima talijanske države, pružaju zainteresiranim građanima sve informacije vezane za ostvarivanje prava na talijansku mirovine, kao i informacije vezane za ostvarivanje prava radnika koji su radili, rade ili žele raditi u Italiji.    

Otišla je još jedna godina koja radnicima nije donijela ništa dobroga; u kojoj su s manje više stalnom brojkom od 300 tisuća nezaposlenih nastavljeni procesi uništavanja ono malo gospodarstva što je još ostalo; u kojoj su stupovi socijalnog društva – zdravstvo, mirovinski sustav i sustav socijalne zaštite urušeni do te mjere da nema prostora za optimistička očekivanja u godini u koju smo zakoračili, a u kojoj se najavljuju daljnje stezanje pojasa.

Iako su od nje velika očekivanja Europska unija ne može biti recept za izlječenje Hrvatske jer da Europa ima recept primijenila bi ga najprije na sebi. Svakodnevni protesti radnika, sindikata, građana, udruga civilnog društva širom svijeta, sva ova zbivanja u Europi,  jasno pokazuju da je liberalni kapitalizam proizveo previše proturječnosti i doveo ga do granice u kojoj nema prostora za nastavak po starom obrascu, gdje su neminovne suštinske promjene.

Uzroci hrvatske krize nisu došli izvana; hrvatsko gospodarstvo uništili smo sami i pogrešno je očekivati da će ga netko bez nekog drugog interesa sanirati.  Ne treba imati iluzija: Pred nama, svim sindikatima i radnicima je vrlo teška borba u kojoj ćemo se morati svim snagama i s puno više suradnje i zajedništva oduprijeti kriznim rješenjima koja uvijek idu preko grbače radnika, umirovljenika, siromašnih i preko daljnjih smanjivanja njihovih prava. Ako se nešto ne napravi na planu i dalje prisutne hrvatske sindikalne razjedinjenosti ona će i dalje, i još u većoj mjeri nego do sada, biti velika prepreka na tom putu. Teret odgovornosti za to ne može se prenijeti na nikoga – ona je isključivo naša, sindikalna. Kratki bljesak sindikalnog zajedništva na zadaći suprostavljanja izmjenama Zakona o radu mogao bi biti prava smjernica budućnosti sindikalnog djelovanja. Nakon 800 tisuća potpisa protiv izmjena, naime, uspjelo se ipak zaštititi Zakon o radu i na taj način spriječiti namjere zagovornika reduciranja prava sve pod parolom za razvoj i ozdravljenje nužne fleksibilizacije tržišta. Izmjene nas sigurno čekaju u 2012.- najavljuju to istupi brojnih predstavnika nedavno izabrane nova vlasti. S razbijenim radništvom, vojskom nezaposlenih, depresijom koja vlada među građanima i sindikatima koji, ako izuzmemo akciju skupljanja potpisa protiv izmjena ZOR-a, nisu ozbiljnije uspjeli zbiti redove, nemamo pravo zanositi se očekivanjem, u nekom kraćem razdoblju, boljeg sutra.

Zaključno: tešku 2011. zamijeniti će jednako ili teža 2012. što sindikatima ne smije biti alibi nego poticaj da se organiziranije i solidarnije postave u borbi za zaštitu onih koji mogu računati samo na njihovu pomoć.

   
ZNAČAJNIJE AKTIVNOSTI U PODRUŽNICAMA PO UREDIMA

URED PULA

S dvije ugašene podružnice (Pula sport i Vodovod Pula), smanjenim članstvom u  nekoliko podružnica (Shott boral, Zračna luka Pula…), usprkos ukupnoj brojci od stotinjak novih članova, 2011. godina u najvećem SIK-ovom Uredu u Puli koji objedinjava aktivnosti 40-tak podružnica neće ostati zapamćena kao dobra.

Loša suradnja s lokalnim vlastima najviše se negativno odrazila upravo na ovaj Ured koji je ujedno i sjedište Sindikata.

U komunalnim društvima ( Pulapromet, Pula Herculanea, Pulaparking, Monte Ghiro, Luka Pula) i ustanovama Pule ( Castrum, Dječji vrtić Pula, Dječji vrtić Rin tin tin, Javna vatrogasna postrojba Pula, Dnevni centar za oboljele od CP) koje su pod kontrolom politike Grada, a  u kojima SIK-a ima podružnice, slijedom narušenih odnosa (koji svoj epilog, u tužbi protiv sindikata za nezakonitost štrajka u Herculanei i Pulaprometu,  imaju na sudu), nije se uspjelo učiniti pomake na planu povećanja plaća ili poboljšanja prava radnika koja su ostala na razini postojećih kolektivnih ugovora ili pravilnika. Pregovori za Temeljni kolektivni ugovor na razini Grada Pule koji je pokrenut na inicijativu Grada i koji je trebao osigurati pretpostavke za izjednačavanje prava radnika u svim gradskim društvima propali su nakon što su sindikalci otkrili neiskrenost gradskog pregovaračkog tima. Pokazalo se, naime, da  Temeljni ugovor na kraju zapravo ne bi bio obvezujući za gradska društva, već samo moguća podloga iako se u inicijativi pregovarača Grada najavljivala upravo obveza.

Osim u Puli, zbog problema s punjenjem proračuna u Vodnjanu, Fažani, Ližnjanu nije se moglo učiniti puno ni u pokušajima da se poboljšaju prava članova u predškolskim ustanovama Petar Pan, Sunce.

U Zračnoj luci Pula suočili smo se sa socijalnom neosjetljivošću i nespremnošću Uprave za dijalog nakon neuspješnih sindikalnih ukazivanja na problematično vođenje Društva, zbog kojih je Uprava protiv predsjednika SIK-a podigla tužbu za klevetu. Sve je to, kao i osnivanje novog sindikata (zbog čega je po treći put u svojoj povijesti SIK bio prisiljen na potez isključivanja člana) utjecalo negativno na odnose u podružnici koja je izgubila dio članstva.

Krajem godine počeli su pregovori u Luci Pula, pokrenuta je inicijativa za pregovore u fažanskom dječjem vrtiću Sunce, pripremaju se pregovori za Monte Ghiro te je potpisan novi Kolektivni ugovor za radnike Triglav osiguranja na četiri godine. Prioriteti sindikata u pregovorima u Triglavu bili su zadržavanje radnih mjesta zbog najave poslodavca da bi otežano poslovanje moglo izazvati problem viška. Dogovoren je kompromis po kojem Uprava u sljedeće dvije godine neće potezati takvo rješenje, a sindikati su pristali na daljnju odgodu isplate jednokratnog dodatka. Uz dvodnevno povećanje dana godišnjeg odmora, ukoliko u 2012. bude povećana minimalna plaća koja je ujedno obračunska osnovica ona će se u Triglavu primjenjivati od 2013. godine.

O pokretanju pregovora za novi Kolektivni ugovor počele su pripreme i u Uljaniku. Riječ je o zahtjevnom poslu s obzirom da se Kolektivni ugovor Uljanika nije mijenjao deset godina i da se Uljanik nalazi pred privatizacijom. U privatizaciji koja je prebačena u 2012. godinu najveću SIK-ovu podružnicu - sindikalnu podružnicu Uljanika koja objedinjava nekoliko podružnica iz društava u sustavu holdinga očekuje proces organizacijskog prilagođavanja.            

Sivu sliku stanja na području Ureda Pula djelomično su osvijetlili rezultati izbora za radnička vijeća prema kojima su predstavnici SIK-a potvrdili dosadašnje dobre pozicije. Po prvi put, iako manjinska, lista SIK-a pobijedila je u Dječjem vrtiću Pula.

     URED BUZET – PAZIN- UMAG

    Tijekom 2011. na području djelovanja ovih ureda zadržana je brojka od postojećih 19 podružnica sa 800 članova. Prema očekivanjima većina članova Sindikata EKN-a iz „Istraplastike“ Pazin prešla je u SIK. Usprkos tome što se brojni sindikalno neorganizirani  radnici često obraćaju voditelju ureda za pomoć nije bilo uspjeha u pokušajima da se učlani još novih članova.

    Kolektivno se pregovaralo u većini podružnica u kojima  već postoje kolektivni ugovori. Nastavljena je, nažalost, tendencija zahtjeva većine poslodavaca za umanjenje postojećih materijalnih prava na razinu neoporezivih iznosa. Umanjenje osnovice za obračun plaće na određeno vrijeme dogovoreno je u „Istarskim ciglanama“ Cerovlje zbog većeg smanjenja obima posla i zadržavanja broja zaposlenih, te u ustanovama u kulturi grada Pazina. Neredovitost isplate plaća prisutna je u „Istraplastici“ Pazin, zbog čega se krajem godine zaprijetilo pokretanjem industrijskih akcija ukoliko se takvo stanje bude nastavilo. Otvoreni su kolektivni pregovori u „Istarskom vodovodu“ Buzet koji se nastavljaju u 2012. godini s novom upravom. U ostalim slučajevima pregovaralo se o produljenju trajanja kolektivnih ugovora koji su sklopljeni na određeno vrijeme.

    Posebnost u kolektivnim pregovorima je prisutna kod vatrogasaca, odnosno  7 istarskih javnih vatrogasnih postrojbi, gdje se pokušava zadržati njihova jednakost na nivou županije. Kako se radi o različitim osnivačima, s različitim problemima u financiranju, sve teže

postaje održati jednakost među postrojbama. Zbog toga će se od Vatrogasne zajednicom Istraske županije tražiti značajnije učešće u ostvarenju tog cilja.

    Sve je veća potreba posezanja za sudskom zaštitom prava  članova. To se najčešće događa kod manjih i privatiziranih društava, gdje se ne uspijeva problem riješiti dogovorom, u prvom redu zbog tvrdih i neprimjerenih stajališta poslodavaca. Sve je veći broj sudskih postupaka vezan uz materijalna potraživanja, dok se umanjio broj postupaka koji se vodi radi povrede nekog drugog prava radnika. Valja istaknuti uspješnost naših odvjetnika u vođenju tih postupaka.

Na godišnjem savjetovanju SIK-a na Rabu sudjelovalo je 16 aktivista. Tijekom godine održani su skupovi radnika, odnosno Zborovi članova SIK-a  u svim društvima i ustanovama u kojima SIK ima članove.

                                                                                       Voditelj ureda

                                                                                                                 Darko  Vidmar
 
URED POREČ - UMAG

Na području ureda koji pokrivaju zapadni dio istarskog poluotoka, teritorij od Rovinja do Umaga i Buje. Nije se povećao broj podružnica (18), ali se, u skladu sa sve većim zanimanjem za SIK, povećao broj njihovih članova. Kako su dominantne uslužne djelatnosti turizam i ugostiteljstvo, servisi te trgovina, „uz pratnju“ javnih i komunalnih ustanova iz djelokruga lokalne samouprave, posljedica je veliki broj sezonski zaposlenih u kratkom razdoblju godine, s ugovorima na određeno vrijeme i malim plaćama. Sukladno tomu, nastavljen je trend ne produžavanja ugovora o radu na određeno vrijeme, njihovo kraće vrijeme trajanja te određeni broj otkaza  ugovora o radu  generaciji radnika starije životne i radne dobi.

2011. godina bila je godina najmanjeg porasta plaća u cjelini u turističkom sektoru i izuzetne štednje u domeni radne snage.

Izmjena Zakona o radu u dijelu mogućnosti povećanja tjednog ograničenja preraspodjeljenog radnog vremena izazvala je da se veći obim poslova, posebno u turizmu i ugostiteljstvu i trgovini,  u sezonskom ljetnom razdoblju odradio s manjim brojem stalno zaposlenih i sezonskih radnika.

Prvo tromjesečje bilo u znaku izbornih aktivnosti za radnička vijeća koje su okončane rezultatom koji je podigao rejting predstavnicima SIK-a koji su u svim turističkim tvrtkama izborili većinu mandata.

Iako je turistička sezona bila izuzetno uspješna, kako financijski tako i brojem ostvarenih noćenja,  radništvo je “loše prošlo”  s aspekta pregovora s poslodavcima u turizmu. Sve veći je broj onih koji odugovlače pregovore, zaboravljaju socijalno partnerstvo i koriste nekorektne načine pregovora.  U svim je turističkim tvrtkama zbog posljedica recesije i neizvjesnosti turističke sezone aktivnost oko pregovora za povećanje plaća i ostalih materijalnih davanja odgođena do sredine turističke sezone, pa se tek krajem turističke sezone godine utvrdila visina stimulacije.

Nismo uspjeli u nekom većem povećanju plaća, već isključivo isplati stimulacije za turističku sezonu. Minimalno povećanje plaće dogovoreno je u Laguni Novigrad od 01.svibnja  u visini od 1,5%.  Stopa porasta nezaposlenosti upravo je zato i najveća u gradovima na zapadnoj obali Istre. Tako neslavni primat drži POREČ, slijedi UMAG, te ROVIN. Svakako treba istaknuti da žene čine većinu nezaposlenih, a da će podaci koji budu bili iskazani za mjesec siječanj i veljaču 2012. godine značajno nadmašiti prijašnju statistiku.

Gotovo sve kompanije i ustanove dogovoreno iz KU poštuju, no potrebna je stalna prisutnost i kontrola i veliki trud i intervencija sindikata kako bi se stečeno realiziralo i zadržalo.

U pregovorima s vlasnicima komunalnih poduzeća zadržana je postojeća visina osnovne plaće (poduzeće MONTRAKER iz Vrsara i PUNTICA iz Funtane), kao i u komunalnom poduzeću NEAPOLIS iz Novigrada.

Na primjeru Konzuma i Mercatora vidljiv je stalni porast članova u trgovini.

U Javnoj vatrogasnoj postrojbi u Poreču pregovori za Kolektivni ugovor traju i danas, odnosno već zabrinjavajuće dugo i to je jedina  postrojba čiji se Kolektivni ugovor produžuje svake dvije godine, odnosno jedina vatrogasna postrojba čiji  kolektivni ugovor nije potpisan na neodređeno vrijeme. Sindikalno vodstvo intenzivno nastoji riješiti problem, ali mu dio članstva nekim postupcima  odmaže.

Podružnice dječjih vrtića Umag, kao i podružnice Gradske knjižnice i Pučkog učilišta s kolektivnim ugovorima na neodređeno vrijeme, kao ustanove lokalne uprave i samouprave zadržale su dogovorena prava.

U većini podružnica s poslodavcima je dogovorena zakonska obveza održavanja skupova radnika, što je s gledišta sindikata dobar pomak.

Većih  sindikalnih poremećaja na ovom području nije bilo. Produbljivanjem krize sa sve većim pritiscima na radničku sigurnost otvaraju se nove mogućnosti većeg i šireg sindikalnog organiziranja radnika koji sudeći po interesu za učlanjenje postaju ipak sve svjesniji značenja sindikata. Stalni sindikalni pozivi članovima urodili su pojačanom aktivnošću članova izvršnih tijela u podružnicama i rastom interesa za sudjelovanje na seminarima i organiziranim druženjima. Odaziv članova na novogodišnje skupove koje je organizirao veći broj podružnica potvrđuje da se ovakve manifestacije podržavaju.

Kroz stalnu komunikaciju, sudjelovanje u tribinama i okruglim stolovima te konferencijama za novinare nastavljena je suradnja sa Centrom za građanske inicijative iz Poreča, Iz djelokruga rada porečkog Ureda valja istaknuti još i aktivan angažman voditeljice kao članice Koordinacije u sekciji ŽENA HUS-a.

Na području ureda u tijeku je samo jedan sudski spor. I dalje je kao razlog slabog pokretanja sudske zaštite prisutan problem straha kod radnika.

                                                                                            Dorina Buić

                                                                                            voditeljica ureda

URED LABIN-RIJEKA

Iako je zbog otpuštanja radnika, odnosno umirovljenja, u pojedinim tvrtkama došlo do odljeva članova SIK-a, povećanjem članova u drugim sredinama, te osnivanjem novih sindikalnih podružnica broj članova na području istočne obale Istre i Kvarnera, a posebno u turističkim tvrtkama, povećan je u odnosu na prethodnu 2010. godinu.

TURIZAM

Izuzetno uspješna turistička sezona, nažalost, nije očekivano polučila i povećanje plaća u svim turističkim kompanijama. Osim jednokratnih nagrada za uspješno odrađenu turističku sezonu (od 1 – 3% na plaću), samo u rijetkim kompanijama povećana je i osnovna plaća (u Rapcu 1,5% i Maistri 1%). To je izazvalo nezadovoljstvo SIK-a pa se intenzivirao rad u podružnicama na učlanjenjivanju kako bi se preuzelo vođenje pregovora.Tako je tijekom prethodne godine SIK postao većinski sindikat u Porečkoj Rivieri i Plavoj Laguni, kao i u Maistri. Pripajanjem Rapca porečkoj Rivieri, naš je sindikat kao većinski preuzeo pregovore  obzirom je formiranjem novog sindikalnog vodstva u Rivieri ostvaren značajan porast članstva od 50%. Porast članstva nastavljen je i u Plavoj Laguni.

Nezakonitost u radu kod poslodavca FIO&D, odnosno u hotelu Croatia u Dugoj uvali nastavljena je i u 2011. godini, a nadležne institucije (državni inspektorat i prekršajni sudovi) ni uz stalna upozorenja sindikata nisu odradili svoj posao, kao ni u rabačkoj Maslinici, gdje je dio članova izgubljen, zbog pritiska poslodavca na radnike koji su pokrenuli sudskog spora radi isplate razlike po osnovi troškova prijevoza.

Intenzivni rad tijekom cijele godine bio je u Liburnia Riviera hotelima d.d. Opatija, gdje je nova ekipa rukovodećeg kadra započela neviđeni mobing na radnike. Suprotno stalnim upozorenjima i uputama sindikata da šefovi ne potpisuju posebne menegerske ugovore koji ih dovodi u potčinjen, gotovo robovski odnos naspram poslodavca, radnici u strahu za svoju egzistenciju ili pak zavedeni nešto većom plaćom, potpisuju ugovore koje ih dovodi u situaciju da su 24-sata dnevno na raspolaganju poslodavcu. Radnici se nagovaraju na sporazumne raskide radnog odnosa, a standardi koji nisu primjereni dobnoj strukturi radnika i stalni presing uzimaju danak: preko 50 radnika sporazumno raskida radni odnos uz otpremninu koja je u konačnici za 50% u odnosu na onu što bi ih pripadala. Kominikacija s poslodavcem je na nezavidnoj niskoj razini, bez puno nade da bi se u dogledno vrijeme mogla popraviti.

Ponašanje novog vlasnika grupacije Lukšić u Bonavii, unatoč našim očekivanjima da će se ponašati kao i u Plavoj Laguni, iznenadilo je ne samo radnike, već i SIK koji u Plavoj Laguni izuzetno dobro surađuje s poslodavcem. Zbog veoma teške financijske situacije zbog nagomilanih dugova koje je stvarala Uprava, vjerojatno po naputku vlasnika, iziskuje restrukturiranje tvrtke, a neočekivano poslodavac je najavio i program zbrinjavanja viška radnika od preko 20 radnika. Poslodavac nije prihvatio SIK-ov prijedlog da se višak rješava isključivo na dobrovoljnoj bazi u dužem vremenskom razdoblju, pa su u posljednje vrijeme intenzivirani medijski nastupi i pregovori s poslodavcem.

U Jadranu d.d. Crikvenica broj članova Sindikata je otvaranjem stečaja minimaliziran, ali se očekuje da bi u skoro vrijeme, zbog intenzivnijih razgovora sa stečajnom upraviteljicom, u cilju privole većinskih vjerovnika da se očuva cjeloviti Jadran, moglo doći do pozitivnih pomaka u broju članova.

Izdvajanjem kampa Pineta iz Fažane iz Cluba Adriatic i prijenosom ugovora o radu radnika na novog poslodavca Brijuni Rivijeru d.o.o. stvorena je nova sindikalna podružnica čiji članovi, vjerujemo, imaju bolju i sigurniju budućnost u odnosu na Club Adriatic, obzirom da kamp Pineta ostvaruje prihode dostatne da se podmire i troškovi plaća.

Osnovane su i dvije nove sindikalne podružnice iz djelatnosti turizma i to u hotelu Therapia u Crikvenici, gdje je dio radnika nezadovoljni zastupanjem STUH-a  prešao u  SIK. e Seminar SIK-a u hotelu Macola u Korenici potaknuo je osnivanje istoimene sindikalne podružnice s 30-tak novih članova kojom je SIK proširio svoje djelovanje na još jednu županiju. Pokrenuta je inicijativa za sklapanje Kolektivnog ugovora, čime bi se stvorili preduvjeti za zakoniti rad i poslodavca i radnika.

Za sada su zahvaljujući principijelnim stavovima SIK-a prekinuti pregovori u turizmu, započeti u 2010. na inicijativu HUP-a-Udruge ugostiteljstva i turizma  za izmjenu Kolektivnog ugovora ugostiteljstva kojim su poslodavci htjeli nametnuti drugačije ugovaranje plaće koje se ne bi vezivalo uz porat prosječne plaće RH kao i do sada.

U redovitim izborima za Radnička vijeća u turističkim kompanijama SIK je postigao jako dobre rezultate. Izbori su dobiveni u Plavoj Laguni, Liburnia Riviera hotelima, Rapcu i Bonavii, dok su u Maslinici, FIO&D-u Duga Uvala, Industrial projectu Fažana sindikalni povjerenici preuzeli ulogu Radničkog vijeća. Nažalost, zbog nemogućnosti praćenja izbornih rezultata, postoji opravdana sumnja u njihovo lažiranje u Clubu Adriatic, gdje je na svim izbornim jedinicama, osim u Baškom polju, pobijedila lista SIK-a i time osvojila 1 mandat u Radničkom vijeću. Samo tri člana u RV-u Riviere Poreč posljedica su dugogodišnje neprepoznatljivosti SIK-a u Rivieri Poreč, što se mora promijeniti na idućim izborima.

URED LABIN

Zahvaljujući SIK-u, 13 najupornijih radnika IR.ZE koji su pokrenuli stečaj naplatilo je, od Fonda za zaštitu potraživanja radnika, tri neisplaćene plaće, te pripadajući dio otpremnine, godinu dana od službenog otvaranja stečaja, ponajviše radi tromosti stečajnog upravitelja.

Nastavila su se otpuštanja u Istarskoj tvornici vapna d.o.o. Most Raša, zbog potpunog zatvaranja tvornice vapna. Iako su gotovo svi radnici kojima je otkazan ugovor o radu u 2010., kao stalni sezonci odradili cijelu 2011. godinu, koncem 2011. prestao im je radni odnos.  Četvorici radnika otkazan je ugovor o radu u 2011. godini, ali će dvojica nakon otkaznog roka nastaviti raditi na određeno vrijeme na niže vrednovanim poslovima – zaštitara. Drugim radnicima, za kojima nije bilo potrebe zbog zatvaranja pogona, ponuđeni su drugi poslovi unutar preostalog dijela tvornice. U takvim uvjetima, kada se radnici otpuštaju, a rezultati poslovanja su negativni, nije se moglo očekivati povećanje plaća.

Broj radnika i članova SIK-a smanjuje se i u u Holcimu (Hrvatska) d.o.o. Koromačno radi odlaska u mirovinu, a u 2011. godini prvi put nije bilo povećanja plaća zbog loših ostvarenih rezultata, što je uzrokovano pogoršanim uvjetima poslovanja graditeljstva i smanjenjem potražnje za cementom. Iako nije bilo povećanja plaća, u Holcimu mineralni agregati d.o.o. Nedešćina, zbog rezultata koji su bili bolji od očekivanih, radnicima je isplaćeno jednokratna nagrada. U Transplusu d.o.o. Koromačno kojemu u posljednjem kvartalu vlasnik postaje Holcim Hrvatska, u listopadu, nakon većih pritisaka SIK-a potpisuje se Kolektivni ugovor, a unatoč lošim rezultatima, na inicijativu sindikata, prvi put nakon više godina isplaćena je i božićnica u iznosu od 2.500,00 kuna.

I u Rockwool d.o.o. Potpićan  nakon gotovo dvije godine pregovora i raznih aktivnosti potpisan je Kolektivni ugovor koji je radnicima donio veća materijalna prava u odnosu na ranije (regres za GO, božićnica i sl.).

Zbog povećane proizvodnje u Labinprogresu-TPS došlo je i do većeg zapošljavanja, ali i do učlanjivanja. Novim Kolektivnim ugovorom, potpisanim u kolovozu, plaće radnika su povećane, a dogovorena stimulacija za prisutnost na radu dodatno je motiviralo radnike da se smanji neuobičajena visoka stopa bolovanja u ovom Društvu, čime su i primanja radnika povećana.

Otvaranjem stečaja u labinskom Metalcu zauvijek je izgubljeno 25 radnih mjesta, ali manji broj članova SIK-a kojima su do otvaranja stečaja, duže od godinu dana, plaće bile neredovite. Do povećanja plaća u Benettonu Istria d.o.o. Labin u 2011. godine nije došlo, zbog, po poslodavcu neizvjesne godine i nestabilnog tržišta. Međutim, budući da su poslovni rezultati ipak bili dobri, upornošću sindikata isplaćena je radnicima dodatna jednokratna nagrada, a sindikat je pokrenuo pregovore za povećanje plaće u 2012. godini. Započeti pregovori za povećanje plaće u Shellboxu  d.o.o. Labin, koje se trebalo primjenjivati od 1. srpnja, unatoč tome što postignut kompromis s poslodavcem prema mišljenju sindikata bio realan i primjeren okruženju i gospodarskoj situaciji, radnici su odbili, što je poslodavca razljutilo pa je povukao ponudu. Tek nakon opetovanog dopisa i sastanka u siječnju 2012. vraćena je ponuda, a radnici su se anketom izjasnili da prihvaćaju dogovoreno povećanje plaće i druga materijalna prava koje u prosjeku iznosi nešto više od 4%.

Osim u turističkim društvima izbori za RV provedeni su u Holcimu (Hrvatska) u Koromačnu, ITV-u Most Raša gdje je SIK-ova lista bila jedina, te u 1. maju d.o.o. Labin gdje je razmjerno broju članova lista SIK-a osvojila 1 mandat. U Rockwoolu, Benettonu, Shelboxu, Transplusu, Elektri i Holcim mineralni agregati sindikalni povjerenici su preuzeli ulogu Radničkog vijeća.

 
URED RIJEKA

Riječki ured okuplja 15 podružnica, a pored spomenutih turističkih društava, to su podružnice BI 3. MAJ Rijeka, 3.MAJ TIBO Matulji, Riječki uslužni servis Rijeka, Zanatservis Opatija, Parkovi Opatija, Zračna luka Rijeka Omišalj, Dundovo Rab, te u 2011. osnovana sindikalna podružnica Vrelo Rab. Nešto članova još uvijek imamo u IN-MAR-u i hotelu Adriatic u Opatiji, te u u hotelu Crikvenica koja je u sastavu društva Man-planet. Posebno se intenzivno radilo sa sindikalnom podružnicom BI 3. MAJ čiji je sindikalni povjerenik aktivno učestvovao u razgovorima vezano za proces privatizacije.

Uobičajeno kašnjenje plaća početkom godine u Rapskom komunalnom poduzeću DUNDOVO d.o.o. riješeno je tijekom sezone, pa se do konca godine plaće redovito isplaćivale. U rapskom Vrelu, nažalost, osnivanje SIK-ove podružnice od poslodavca nije dočekano s oduševljenjem; neposredno prije potpisao je Kolektivni ugovor s predstavnikom SSKH koji je pun nejasnoća, a nije ni uredno registriran. Iako je mu je SIK pristupio, zahtijevali smo da se prepravi i potpiše novi, što nažalost još uvijek nije učinjeno.

ZRAČNA LUKA RIJEKA  dovedena je na rub egzistencije zahvaljujući lošem upravljanju Društvom. Slabo ugovoreni novi poslovi i gubitak dosadašnjih doveli su do loših financijskih rezultata, upitne likvidnosti, ali i neredovite isplate plaća, što je u dva navrata dovelo gotovo do otvaranja procesa mirenja prije štrajka. I u prvom i drugom navratu, dugovane plaće bile su isplaćene neposredno prije pokretanja mirenja. Problem isplate plaće bio je i u opatijskom Zanatservisu koji prolazi agoniju, te je upitno kada će se steći uvjeti za otvaranje stečaja obzirom na dugovanja tog Društva. Zbog neisplate plaća u sindikat se uključilo i 15-tak radnika MAGME d.d. Zagreb koje su radile u Rijeci. Nažalost, zbog neplaćanja najma prostora Gradu, Grad im je otkazao prostor, a radnice su ostale bez posla. Omogućena im je pravna zaštita pokretanjem ovrhe preko odvjetničkom ureda. Nakon posredovanja Grada Opatije, u PARKOVIMA OPATIJA došlo je do potpisivanja novog Kolektivnog ugovora kojim se, zbog smanjenog proračuna Grada, nisu povećala materijalna prava, ali zbog novog Tarifnog priloga  dio radnika je ipak nagrađen.

Na izborima za Radničko vijeće u 3. maju je zajednička lista SIK-a i Sindikata 3. maja osvojila veći broj mandata od liste brojnijeg SMH-a; više mandata lista SIK-a dobila je i u 3. maju -TIBO, a u Parkovima Opatija ciljano se dopustilo da SSKH preuzme Radničko vijeće, obzirom na nezrelost radnika da prepoznaju SIK kao svoj sindikat. Već nakon par mjeseci na vidjelo je izašao sav nerad i nefunkcioniranje SSKH-a i njihovog RV-a.

                                                                                                Voditeljica ureda

                                                                                                Marina Cvitić